X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Kremlinul respinge acuzația că ar duce o campanie de discreditare

14 feb. 2017,, 22:00   Externe
1657 0

Acuzația conform căreia Kremlinul ar fi la originea unor atacuri media și cibernetice asupra echipei de campanie a favoritului în alegerile prezidențiale din Franța, candidatul de centru Emmanuel Macron, este absurdă, a declarat marți Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al președintelui rus Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Richard Ferrand, secretar general al partidului "En Marche!" ("Înainte!"), din care face parte Macron, a spus luni că Russia Today și Sputnik, instituții media controlate de statul rus, au răspîndit informații false cu scopul de a mobiliza opinia publică împotriva candidatului considerat favorit în sondaje pentru turul al doilea al scrutinului prezidențial din Franța, care va avea loc în luna mai. El a mai afirmat că sistemele informatice ale echipei de campanie a lui Macron sunt ținta a "sute sau chiar mii" de atacuri cibernetice provenite din Rusia.

"Nu am avut și nu avem nicio intenție de a ne implica în afacerile interne ale altor țări sau în procesele lor electorale în mod special", a declarat Peskov presei într-o conferință de presă. "Este un fapt evident că există o campanie isterică anti-Putin în unele țări", a mai spus el.

Acuzația că instituții media sprijinite de Kremlin ar încerca să influențeze opinia publică din țări europene este pur și simplu absurdă, a adăugat Peskov.

Agențiile de informații ale SUA au precizat într-un raport prezentat luna trecută că președintele rus Vladimir Putin ar fi coordonat o campanie cibernetică pentru a spori șansele în alegerile din 2016 din SUA pentru republicanul Donald Trump, discreditînd-o pe candidata democrată Hillary Clinton.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?