Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Daniel Ioniță anunță cînd va fi dat în exploatare gazoductul Ungheni-Chișinău

14 feb. 2017,, 13:06   Societate
4203 4

Ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță, afirmă că gazoductul Iași-Ungheni e în faza finalizării proiectului tehnic. Totodată, el a afirmat pentru DW.com că extensia acestuia, Ungheni-Chișinău, ar putea fi dat în exploatare în doi ani.

Întrebat cînd va ajunge gazul românesc în Moldova, Ioniță a fost de acord că sînt așteptări mari la acest capitol.

„Un proiect strategic de asemenea importanță nu poate fi construit de azi pe mîine. Și în ceea ce mă privește sînt în măsură să vă spun că, la momentul discuției noastre, proiectul respectiv este încadrat în niște parametri foarte clari de dezvoltare. Probabil, în următoarele luni va fi finalizat și proiectul tehnic. Au fost practic găsite surse potențiale de finanțare și găsiți partenerii de dezvoltare, au fost semnate niște contracte de colaborare între entitățile de pe ambele maluri, care sînt responsabile de studiile de fezabilitate”, a declarat Ioniță.

Diplomatul s-a referit și la segmentul gazoductului care va duce gaz natural și la Chișinău. „Știu că în prima parte a acestui an proiectul tehnic al extensiei Ungheni-Chișinău va fi finalizat, urmînd ca după aceea să fie finalizată etapa următoare, care presupune construcția propriu-zisă, cu obiectivul comun ca proiectul să fie finalizat în 2018, iar la începutul lui 2019 să fie dat în exploatare”, a promis ambasadorul român.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?