Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Trei hoți au furat cărți rare în valoare de 2.000.000 de lire sterline

15 feb. 2017,, 02:00   Externe
2859 1

Jaful anului în Marea Britanie.

Trei hoți au spart sistemul de securitate al unui depozit de cărți de lînga aeroportul Heathrow si au sustras peste 160 de volume rare, în valoare de două milioane de lire sterline.

Poliția din Marea Britanie este în alertă, după ce trei hoți au reușit să facă un jaf ca în filme, desprins parcă din „Misiune imposibilă”. Ei au spart sistemul de securitate al unui depozit de lîngă aeroportul Heathrow, au urcat pe acoperiș, au făcut găuri în tavan, şi au coborît cu ajutorul unor corzi circa 12 metri, evitînd alarmele cu senzori de mișcare, în încăperea în care erau depozitate cărţile care ar fi trebuit să ajungă în Statele Unite și au sustras peste 160 de volume de cărți rare, pe care le-au încărcat într-o dubă.

Potrivit experților, cea mai scumpă carte furată ceche de aproape cinci secole, este o copie din 1566 a unei cărți în latină scrisă de Nicolaus Copernicus, care ar valora 215.000 de lire sterline.

Printre volumele furate sînt și lucrări de Galileo Galilei, Isaac Newton și Leonardo da Vinci. Poliția a făcut apel la cei care ar avea informații să contacteze ofițerii.

Jaful a avut loc la finalul lunii ianuarie, dar autorităţile britanice au anunţat presa abia acum, iar cel mai probabil scenariu este că volumele au fost furate la comandă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?