X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chirilă: Banii UE sînt folosiți pentru a minimiza pierderile cauzate de furturi

14 feb. 2017,, 10:37   Politică
5522 12

Directorul Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă, nu exclude că asistența financiară oferită de UE Moldovei este folosită în multe cazuri pentru acoperirea furturilor din bugetul de stat, informează NOI.md.

Declarația a fost făcută de Chirilă în cadrul unei emisiuni la „Unimedia”. Potrivit expertului, prin acordarea asistenței financiare Moldovei, partenerii de dezvoltare încearcă să minimizeze pierderile cauzate de delapidările din bugetul de stat. „Din păcate, UE încearcă să minimizeze aceste efecte negative, deși a tras anumite lecții din criza bancară”, a punctat Victor Chirilă.

În opinia directorului APE, guvernarea Republicii Moldova depinde de asistența externă, pentru că din bugetul stat se fură, iar o mulțime de contribuabili se eschivează de la plata taxelor și impozitelor. „Dacă s-ar face ordine pe acest segment, n-ar fi un dezastru pentru R. Moldova”.

Potrivit lui, fără acest suport financiar din partea UE, statul Republica Moldova s-ar prăbuși. „Imaginați-vă că această susținere de care depindem foarte mult, sistemul de pensionare, diferite proiecte de infrastructură la sate depind de finanțarea europeană. Cel puțin 20 de mii de locuri de muncă au fost create prin contribuția UE, din 2009 încoace. O mulțime de fermieri au primit bani, subvenții datorită programului PARE 1+1. Imaginați-vă că această asistență dispare. Daca se întîmplă asta, Moldova riscă să intre în colaps. O mulțime de oameni pur și simplu vor dori să emigreze. UE nu își dorește ca acest flux de migrație să se întîmple”, a explicat Victor Chirilă pentru sursa citată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?