X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Oportunitățile investiționale ale Moldovei, prezentate în Monaco

13 feb. 2017,, 16:15   Economie
2028 0

Moldova, datorită acordurilor bilaterale de liber schimb cu Uniunea Europeană și CSI, oferă oportunități unice pentru oamenii de afaceri din Monaco, care urmează să fie utilizate la maximum.


Declarația a fost făcută de Michel Dotta, președintele Consiliului Economic din Monaco, în cadrul Forumului de afaceri al ambasadorilor Republicii Moldova și Republicii Slovacia în Franța, organizat cu sprijinul Consiliului Economic din Monaco (Camera de Comerț din Monaco și Invest in Monaco), relatează NOI.md.

Evenimentul a avut drept scop promovarea oportunităților economice ale Republicii Moldova și Republicii Slovacia, în contextul planificării vizitei oficiale a Alteței Sale, Principelui de Monaco, Albert II în Moldova, pentru luna mai a anului curent.

În cadrul Forumului, Iulia Petuhov, expert în atragerea investițiilor din cadrul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), le-a prezentat oamenilor de afaceri din Monaco oportunitățile oferite de climatul de afaceri și cel investițional al Republicii Moldova, inclusiv avantajele comparative ale țării în aspect de localizare geografică strategică, comerț deschis spre piețele din vest și est, sistemul fiscal prietenos pentru investitori străini cu cele mai atractive taxe din regiune, precum și obiectele supuse privatizării pentru anul curent. Iulia Petuhov a prezentat și facilitățile oferite de zonele economice libere și parcurile industriale din Republica Moldova.

În context, Lilian Moraru, ambasadorul Republicii Moldova în Franța, făcînd o prezentare de țară, a oferit mai multe infirmații despre Republica Moldova, subliniind că una dintre cărțile de vizită ale țării noastre este cultura vinicolă cu beciurile de la Mileștii Mici și Cricova, unice în lume, lansînd oaspeților prezenți la Forum o invitație de a descoperi Republica Moldova ca o destinație nouă pentru investiții și dezvoltarea afacerilor.

În cadrul sesiunii Business to Business, cei circa 50 de agenți economici din Monaco au avut posibilitatea să discute în particular subiecte legate de sectorul de activitate al fiecăruia. Un interes deosebit a fost manifestat față de oportunitățile oferite de sectorul agroalimentar, industria ușoară (textile, încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii), sectorul IT, precum și posibilitățile logistice ale Portului Internațional Liber ”Giurgiulești”.

Evenimentul a oferit posibilitatea stabilirii contactului direct între reprezentanții MIEPO și Invest in Monaco, în eventualitatea organizării unor evenimente de promovare a produselor și serviciilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?