Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Rusia acuză Ucraina de folosirea unor arme de distrugere în masă

13 feb. 2017,, 19:00   Externe
4570 5

Comitetul de Investigaţii al Rusiei a anunţat că a primit dovezi irefutabile care indică faptul că forţele militare ucrainene au folosit arme de distrugere în masă împotriva civililor, în timpul confruntărilor cu rebeli proruşi din sud-estul Ucrainei, relatează agenţia de ştiri Tass.

Svetlana Petrenko, purtătoare de cuvînt a Comitetului de Investigaţii, a declarat că dovezile primite arată că forţele ucrainene au folosit sistemul de rachete tactice Tochka-U în timpul bombardamentelor ce au vizat mai multe localităţi din regiunea Lugansk.

Potrivit datelor prezentate, forţele ucrainene au folosit rachete cu focoase brizante cu submuniţii împotriva civililor.

Petrenko a mai indicat că astfel de rachete pot fi echipate cu ogive nucleare şi chimice, adăugînd că "astfel de arme pot fi clasificate drept arme de distrugere în masă, avînd o putere de distrugere imensă într-o zonă întinsă".

Oficialul rus a mai subliniat că acordurile internaţionale interzic folosirea unor astfel de arme care provoacă victime în rîndul civililor şi distrug infrastructura civilă, adăugînd că forţele ucrainene au încălcat prevederile acordului de la Minsk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?