Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O posibilă întîlnire Putin-Trump înainte de iulie

13 feb. 2017,, 13:40   Externe
4178 0

Kremlinul a declarat luni că se vorbește de o eventuală întîlnire între președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și respectiv Donald Trump, înainte de summitul G20 din iulie, dar că nu există nimic concret pînă acum, relatează Reuters.

"Noi pornim de la faptul că, în iulie, va fi summitul G20 în Germania, unde într-un fel sau altul cei doi președinți se vor întîlni", a indicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al Kremlinului într-o conferință de presă luni.

Potrivit acestuia, consilierul pentru securitate națională al președintelui american, Michael Flynn, și ambasadorul rus în Statele Unite ale Americii, Serghei Kisliak, nu au discutat despre ridicarea sancțiunilor la adresa Rusiei în cursul unei convorbiri telefonice înainte de preluarea oficială a mandatului de către Trump, discuție care face în prezent obiectul unei polemici în SUA.

Autoritățile ruse nu intenționează să comenteze controversa apărută pe acest subiect în Statele Unite, a mai spus Dmitri Peskov.

Referitor la posibile alte contacte între reprezentanți ai Moscovei și ai noii administrații de la Washington, agenția de presă Interfax a relatat luni, citîndu-l pe ministrul adjunct de externe Mihail Bogdanov, că prima întîlnire dintre șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și secretarul de stat american, Rex Tillerson, ar putea avea loc în Germania, ocazie cu care cei doi vor aborda conflictul din Siria. Această întrevedere ar putea avea loc la Bonn, la reuniunea miniștrilor de externe din G20, prevăzută pentru 16—17 februarie, însă oficial această întrevedere nu a fost confirmată încă de către Washington.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?