Soluția propusă de PAS în problema alimentației în grădinițe

Soluția propusă de PAS în problema alimentației în grădinițe

Partidul Acțiune și Solidaritate propune ca responsabilitatea alimentației copiilor din grădinițe să revină întreprinderilor de stat cunoscute sub numele de „combinate școlărești”, notează NOI.md.

În opinia reprezentanților PAS, acest lucru va permite micșorarea costurilor de achiziție a produselor alimentare cu aproximativ 10-15% și va asigura o monitorizare mai bună din partea autorităților a întregului proces de alimentație a copiilor. Pentru ca inițiativa să fie implementată, susțin membrii Partidului, e nevoie de definitivarea cadrului juridic, responsabil de care se face Consiliul Municipal Chișinău.

„Aceste combinate dispun de capacități suficiente de depozitare, păstrare și livrare a produselor către instituții. Va fi mult mai simplu ca aceste combinate să fie monitorizate de Direcția municipală responsabilă de alimentația publică, nu va trebui să monitorizeze peste 30 de agenți economici care livrează produse, dar cel mult opt astfel combinate pe care le avem în municipiu”, a explicat secretarul PAS, Igor Grosu.

Potrivit unei analize efectuate de formațiune, cele mai frecvente încălcări comise de agenții economici în procesul de aprovizionare a grădinițelor cu produse alimentare sînt: furnizarea peștelui alterat; livrarea produselor în cantități mai mici decît cele prevăzute în contract; furnizarea cu întîrziere a alimentelor, ceea ce periclita regimul alimentar al copiilor; lipsa certificatelor și a marcajelor care indică data expirării produselor.

„Constatăm că agenții economici de rea-credință au fost tolerați de-a lungul timpului de autoritățile locale, care, în loc să rezilieze contractele, se limitau doar la scrisori de avertizare. Analiza documentelor ne arată o degradare profundă a subdiviziunilor Primăriei, în special a Direcției generale educație. Deși unii manageri ai instituțiilor preșcolare au sesizat constant funcționarii Direcției de sector despre încălcările sistematice din partea unor agenți economici, totul s-a redus la constatarea faptelor”, a mai explicat Igor Grosu. 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

Oleg 13 feb. 15:52

Dar cind lidra pas Maia era ministra, oare nu erau copii otraviti? Atunci nu avea atentie la acest perikol de unde PLDM -ul smulgea bani? Lehamite dupa razboi multi eroi.

Adevarul 13 feb. 14:13

Eu nu inteleg de ce Maia nu a fost invitata cand au fost interogati Ministru Sanatatii si alti oficiali care se fac vinovati in astfel de caz, deoarece anume in perioada in care ea era la conducere aveau loc primele incalcari de acest gen

Constructiv 13 feb. 14:11

Maia solutii trebuia sa cauti cat ai fost ministra a educatiei si nu acum , deoarece problema dateaza inca din anii 2011 iar acum doresti doar sa-ti creiezi imagine de zeita si erou a natiunii. Esti jalnica sa-ti faci PR pe copii intoxicati si pe seama acestei probleme

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load