Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Moldova sistează importul cărnii de pasăre din Germania, Polonia, Ucraina și Rusia

13 feb. 2017,, 11:27   Societate
10846 2

Republica Moldova interzice importul de carne din Germania, Polonia, Ucraina și Rusia.

Anunțul a fost făcut acum cîteva minute în cadrul unei conferințe de presă de către reprezentanții ANSA. Interdicția a fost aplicată din cauza gripei aviare care a fost depistată în mai multe zone din aceste țări și va fi valabilă pe întreaga perioada de risc.

Potrivit directorului adjunct al ANSA, Vsevolod Stamati, în prezent sînt înregistrate focare de gripă aviară în circa 21 de țări ale lumii. În contextul în care Republica Moldova importă mai mult de 50 % de carne de pui, pasăre, ouă de incubare și alte derivate din carne de pasăre, autoritățile moldovenești se văd nevoite să ia măsuri pentru a nu aduce focarul și în Republica Moldova.

„Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a declarat existenţa HPIA (influența aviară hiper - patogenă) în Romînia, Ucraina, Rusia, Slovenia, Slovacia, Germania, Polonia, Cehia, Macedonia, Serbia, Muntenegru, Bulgaria. Sîntem în zonă de risc și am interzis importul de carne de pasăre din unele dintre aceste țări. De aceea, ANSA întreprinde o serie de măsuri pentru a evita infectarea cu virului gripei aviare în țara noastră", a menționat Stamati.

Semnele distinctive ale bolii sînt învinețirea bărbiei și crestei, iar în a treia zi - moartea păsării.

În Republica Moldova există 45 milioane de păsări, dintre care 17 milioane - în sectorul corporativ.

Sursa citată a atras atenția că deocamdată nu există un vaccin pentru virusul respectiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?