Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Suedia va sprijini în continuare Moldova pe calea integrării europene

11 feb. 2017,, 17:30   Politică
3434 9

Suedia va sprijini în continuare agenda europeană a Republicii Moldova, implicit prin programele oferite de Parteneriatul Estic.

O declaraţie în acest sens a făcut secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Suediei, Annika Shader
, la întrevederea de vineri cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM, Anatol Vangheli, care se află într-o vizită de lucru la Stockholm, prilejuită de aniversarea a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al MAEIE, părţile au abordat aspecte ale cooperării bilaterale, dezvoltarea dialogului politic, relaţiile comercial-economice, precum şi extinderea cadrului juridic bilateral.

Vangheli a mulţumit Suediei pentru susţinerea constantă a parcursului european al Moldovei, prin prisma implementării proiectelor de asistenţă pentru dezvoltare şi promovarea agendei interne de reforme.

Potrivit comunicatului, oficialul suedez a acceptat invitaţia de a efectua o vizită de răspuns la Chişinău în vederea continuării dialogului interministerial.

În cadrul vizitei în Suedia, Anatol Vangheli a participat la inaugurarea Consulatului onorific al Republicii Moldova la Gothenburg, Regatul Suediei. El a declarat la ceremonie că deschiderea Consulatului va contribui la intensificarea relaţiilor bilaterale, în particular a raporturilor comercial-economice, consolidarea contactelor inter-culturale şi încurajarea cooperării în diverse alte domenii dintre Moldova şi Suedia.

La rîndul său, consulul onorific Robert Blomberg a exprimat gratitudine pentru încrederea acordată şi a enunţat priorităţile activităţii consulatului, inclusiv oferirea asistenţei necesare cetăţenilor Republicii Moldova, consolidarea contactelor bilaterale de diferit nivel, precum şi dezvoltarea relaţiilor comerciale, cu accent pe domeniul agroalimentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?