Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Transnistria a simplificat procedura de depunere a actelor

11 feb. 2017,, 10:30   Societate
3871 2

La Dubăsari a fost simplificată procedura de depunerea actelor pentru tinerii în vîrstă de16 de ani, care urmează să primească pașaportul transnistrean pentru prima oară.

La dispozițiașefului administrației orașului și raionului, în Oficiul pașapoarte și Direcția locativ-comunală au fost stabilite zilele și orele de primire a cetățenilor.

Potrivit site-ului administrației publice a orașului Dubăsari, Direcția locativ-comunală va primi cetățenii în zilele de miercuri și joi, de la 15.00 pînă la 16.00. Oficiul pașapoarte va primi cetățenii marți și joi, de la 14.00 pînă la 15.00.

Potrivit șefului Oficiului pașapoarte Tatiana Leonova, primirea tinerilor are loc fără rînd. În plus, specialiștii Secției pașapoarte cooperează cu reprezentanții organizațiilor educaționale care informează elevii în școli ce acte urmează să fie depusepentru a primi un pașaport, precum și îi ajută să completeze formularele.

„Deacum, tinerii de la Dubăsari în vîrstă de 16 ani depun actele pentru pașaport în cadrul unei singure vizite la specialiști în zilele și orele stabilite, fără a sta la coadă. Toate acestea simplifică foarte mult procesul”, a declarat Tatiana Leonova, explicînd că sătenii perfectează documentele pe loc, fără a se deplasa la oraș. Ulterior actele sîntlivrate de reprezentantul administrației sătești.

Pașaport se eliberează în termen de 10 zile, în unele cazuritermenul de perfectare a acestuia se reduce.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?