X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

La Chișinău au fost discutate problemele conducătorilor auto din Transnistria

10 feb. 2017,, 17:50   Societate
6480 1

Propunerile privind crearea tuturor condițiilor necesare pentru circulația liberă a conducătorilor auto din Transnistria în Moldova și peste hotarele ei au fost examinate la Chișinău.

Ieri, 10 februarie, în cadrul unei ședințe a grupului de lucru pentru asigurarea liberei circulații a conducătorilor de automobile înregistrate în Transnistria, părțile și-au reiterat intenția de a avansa în direcția unui compromis, relatează NOI.md.

O atenție susținută a fost acordată problemelor, legate de eliberarea conducătorilor auto din Transnistria a certificatelor de competență profesională, care le-ar permite să presteze servicii de transport de pasageri internațional. Părțile au convenit să examineze toate propunerile și să identifice un compromis cu privire la problemele care cauzează cele mai notabile disensiuni între reprezentanții ambelor maluri ale Nistrului. Ținînd cont de faptul că ședința grupului de lucru a avut loc în incinta oficiului Misiunii OSCE, s-a atins un acord cu privire la stabilirea relațiilor de cooperare cu partenerii străini în vederea soluționării mai eficiente a problemelor.

Circulația transportului între malurile drept și stîng ale Nistrului de asemenea a ajuns în vizorul membrilor grupului de lucru. Ei s-au pronunțat pentru crearea unei infrastructuri pentru funcționarea circulației rutiere între cele două maluri ale Nistrului și au reamintit despre necesitatea deschiderii unui pod în apropierea satelor Gura Bîcului și Bîcioc. În finalul discuțiilor părțile și-au exprimat speranța că compromisul va fi atins în viitorul apropiat. Acest lucru va avea loc la următoarea ședință a grupului de lucru, care se va desfășura la Tiraspol.

Reamintim că în august 2015 autoritățile Moldovei au instituit interdicții la trecerea automobilelor cu numere transnistrene prin frontiera cu Ucraina și România. Restricțiile au fost ridicate parțial în octombrie 2015, atunci cînd proprietarilor transportului privat cu numere transnistrene li s-a permis să traverseze frontiera moldo-ucraineană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?