Diplomele de studii din Moldova vor fi recunoscute în Spania

Diplomele de studii din Moldova vor fi recunoscute în Spania

Comisia parlamentară pentru politică externă şi integrare europeană a aprobat, vineri, Acordul dintre Moldova şi Spania de recunoaştere a actelor de studii, titlurilor ştiinţifice şi ştiinţifico-didactice, calificărilor şi competenţelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, viceministrul Educaţiei, Cristina Boaghi, a spus că "asemenea acorduri bilaterale sînt necesare, chiar dacă Moldova participă la Convenţia de la Lisabona, care este o înţelegere cadru între statele europene cu privire la recunoaşterea diplomelor universitare. Aceasta va permite simplificarea rapidă şi eficientă a procesului de recunoaştere prin colaborarea directă a Ministerelor Educaţiei din Moldova şi Spania".

"Totodată, în cadrul ministerului a fost creat un serviciu special de informare, unde se poate afla totul despre pachetul necesar de documente, precum şi de termenul de confirmare a diplomei", a spus ea.

INFOTAG precizează: Convenţia de recunoaştere a diplomelor universitare a fost adoptată la Lisabona în 1997. La moment aceasta cuprinde 53 de ţări. Moldova a aderat la Convenţie în 1999.
 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu17 comentari

Petru 10 feb. 21:40

Daca s-au mai linistit spiritele de pe arena politica, vedem ca actuala guvernare are timp sa se preocupte si de astfel intrebari care sunt cu adevarat importante. Ajunge cit s-au preocupat toti doar de scandaluri.

Aurel 10 feb. 21:24

Păi este bine că se recunosc diplomile noastre de studii, dar oricum trebuie să faci recalificare acolo și mai ales că trebuie să cunoști limba! Dar e benefic avînd în vedere că sunt foarte mulți oameni și cu studii superioare care lucrează peste hotare și ar putea să se angajeze să lucreze pe specialitate!

Andrei 10 feb. 21:20

acum studenții noștri vor putea să se mute cu traiul în spania fără nici-o problemă! Ar fi și mai bine dacă toată europa s-ar recunoaște însă și așa e destul de ok. Totuși pe an ce trece apar mai multe țări cu care se încheie acorduri de așa gen!

Realist 10 feb. 21:17

Ar fi bine sa fie recunoscute in toate tarile UE. Dar ca primul pas, e destul de bine!

Constructiv 10 feb. 21:05

Principalul după ce vor merge și vor lucra după studii peste hotare sa se întoarcă și sa investească în Moldova, sa-si creeze condiții acada mai bune.

007 10 feb. 19:41

ОАО «Газпром» обладает 50% доли в уставном капитале при чем тут Плаха.

Патриот 10 feb. 19:33
Deleted
Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load