Diplomele de studii din Moldova vor fi recunoscute în Spania

Diplomele de studii din Moldova vor fi recunoscute în Spania

Comisia parlamentară pentru politică externă şi integrare europeană a aprobat, vineri, Acordul dintre Moldova şi Spania de recunoaştere a actelor de studii, titlurilor ştiinţifice şi ştiinţifico-didactice, calificărilor şi competenţelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, viceministrul Educaţiei, Cristina Boaghi, a spus că "asemenea acorduri bilaterale sînt necesare, chiar dacă Moldova participă la Convenţia de la Lisabona, care este o înţelegere cadru între statele europene cu privire la recunoaşterea diplomelor universitare. Aceasta va permite simplificarea rapidă şi eficientă a procesului de recunoaştere prin colaborarea directă a Ministerelor Educaţiei din Moldova şi Spania".

"Totodată, în cadrul ministerului a fost creat un serviciu special de informare, unde se poate afla totul despre pachetul necesar de documente, precum şi de termenul de confirmare a diplomei", a spus ea.

INFOTAG precizează: Convenţia de recunoaştere a diplomelor universitare a fost adoptată la Lisabona în 1997. La moment aceasta cuprinde 53 de ţări. Moldova a aderat la Convenţie în 1999.
 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu17 comentari

diana Macovei 21 apr. 16:56

Cine stie dar in Bruxel recunoaste diplomele noastre

Liuba 21 apr. 16:01

Nu pot sa cred asa ceva, sunt in spania si nici gand de asa ceva, orice diploma trebuie omologată la ei

cilen 21 apr. 14:49

Priznavati budut kogda otkajitesi ot voenogo bileta.
Eto znacit voditi i dumati umeeshi.

test 20 apr. 14:47

test

Mihai 20 apr. 09:25

Ar fi bine si permisele de conducere sa le recunoasca

Pavel Mihalceanu 11 feb. 23:54

A kogda budut priznavati i voditeliskie prav,vsea EU priznaiut toliko Ispania net...

Ion Ceban 11 feb. 21:27

А корочки от ВПШ ( высшей партийной школы) тоже будут признаны ?

Natali 11 feb. 18:17

Bună, dar în Italia poate fi recunoscătoare?!

Igor 11 feb. 10:04

Sub un articol vreo 3 troli dea lui plaha e prea mult.

Elena 11 feb. 02:34

Regatul Spaniei inca nu a recunoscut nimic. Am vrea noi cei din Spania sa fie asa. In anul trecut la inceputul anului au scos exact o stire la fel, cand de fapt a fost o initiere de acord, care in septembrie a fost respinsa de Guvernul Spaniei. Ar fi bine sa se informeze mai bine cei care scriu asa stiri. La moment in Spania nu avem nici Ambasador, de un an de zile lipseste, cu toate ca la Congresul Diapsorei dl Pavel Filip a fost atentionat de cateva ori ca avem nevoie de numirea unui Ambasador!
Comisia politică externă și integrare europeană a Moldovei a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ asupra acestuia (aviz consultativ!!!!). Cititi Comunicatul de Presa draga noi.md!! http://www.parlament.md/Actual itate/Comunicatedepresa/tabid/ 90/ContentId/2855/Page/0/langu age/ro-RO/Default.aspx

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load