X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Autorităţi de la Tiraspol au avertizat despre jocurile on-line

10 feb. 2017,, 14:50   Societate
4547 0

Autorităţile de la Tiraspol s-au adresat populaţiei din regiunea transnistreană cu o avertizare ce ţine de activitatea „unui grup criminal ce atrage copiii în jocuri cibernetice cu final sinucigaş”.

Apelul a fost făcut public astăzi, cu indicația „urgent!”, informează MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Potrivit aşa-numitelor ministere de interne şi securităţii din stînga Nistrului, grupul de infractori acţionează prin reţelele de socializare. “Adolescenţii sînt atraşi într-un joc periculos din mai multe etape. La fiecare fază a jocului copilului i se ordonă o misiune, iar la etapa finală i se cere să se sinucidă. Mai mult decît atît, administratorii jocului cunosc suficientă informaţie despre participant, pentru a-i influenţa psihicul”, se arată într-un comunicat.

Instituţiile atenţionează asupra mai multor simptome, de care trebuie să ţină seamă părinţii. “Este nevoie de bătut alarma în cazul în care copilul este somnoros, chiar dacă s-a culcat devreme, în cazul în care are tăieturi la mîini şi picioare, dacă desenează balene sau inorogi, dacă se detaşează de lume, dacă face parte din grupuri pe reţelele de socializare cu astfel de denumiri ca „Разбуди меня в 4.20” (trezeşte-mă la 4.20), „f57”, „f58”, „Тихийдоn” (Donul liniştit), „150звёзд” (150 de stele), „ff33”,” d28”, „ хочувигру” (vreau în joc)", avertizează așa-zisele ministere de securitate şi menţinere a ordinii din autoproclamata rmn.

Moderatorii jocului influenţează psihicul adolescentului, pentru a acumula sentimentul singurătăţii, disperării şi absurdităţii vieţii. „Părinţi, fiţi vigilenţi! Vorbiţi cu copiii, ca să înţeleagă că nu sînt singuri, pentru a evita o tragedie!”, se mai spune în apelul autorităţilor transnistrene.

Anterior şi autorităţi din Federaţia Rusă au lansat mai multe avertizări despre popularizarea în ultimul timp pe reţelele de socializare a unor jocuri virtuale care determină minorii să-şi pună capăt zilelor, notează MOLDPRES. Astfel, la 7 februarie, ombudsmanul pentru drepturile copilului din Rusia, Anna Kuzneţova, s-a adresat unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să verifice jocul „Fugi sau mori”, devenit viral pe internet şi care a cauzat deja mai multe victime printre copii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?