Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputaţi moldoveni despre protestele din România

10 feb. 2017,, 09:10   Societate
8029 3

Deputaţii moldoveni consideră că protestele din România trebuie să devină o lecţie pentru politicienii de la Chişinău, însă au opinii diferite atunci cînd compară situaţia de peste Prut cu cea din Republica Moldova.

Declaraţiile contradictorii au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Sergiu Sîrbu, deputat PDM, consideră că situaţia din România, nu poate fi comparată cu cea din Republica Moldova, unde există un proiect de lege privind amnistia fiscală. „Nu este nicio similitudine dintre amnistia penală din România şi amnistia fiscală de la noi. Noi am adoptat o lege privind amnistia penală generală cu ocazia jubileului de 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. Cît priveşte proiectul de lege privind amnistia fiscală, a fost supus dezbaterilor publice, a fost supus criticilor, iar în cele din urmă s-a decis să facem o pauză. Am promis că această lege nu va fi adoptată pînă nu vom primi avizele organizaţiilor internaţionale, să fie perfectată în aşa fel, încît să nu mai rămînă loc de interpretări”, a spus democratul.

Deputatul neafiliat Valeriu Ghileţchi susţine că lecţia României ar trebui învăţată şi la Chişinău pentru a nu admite situaţii asemănătoare. „Protestele din România au demonstrat că politicienii trebuie să se gîndească bine înainte să facă ceva. Modul cum a fost adoptată ordonanţa, ridică semne de întrebare”, a spus Ghileţchi.

Deputatul PSRM Vladimir Ţurcan a declarat că evenimentele de la Bucureşti au influenţat parlamentarii moldoveni. „Toţi ştiu că proiectul legii cu privire la amnistia fiscală a fost făcut pentru a legaliza averile acumulate ilegal. Noi nu am susţinut acest proiect. Dacă nu erau evenimentele din România, cred că acest proiect de lege ar fi fost deja inclus printre primele în ordinea de zi.”, a spus socialistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?