X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Poliţia de frontieră va lupta cu corupţia cu ajutorul camerelor video

10 feb. 2017,, 09:15   Societate
3394 5

La controlul documentelor cetăţenilor şi al mijloacelor de transport grănicerii din Moldova vor purta uniformă dotată cu camere video portabile.

Despre lansarea acestui proiect-pilot a comunicat, joi, directorul Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, la prezentarea bilanţului de activitate a instituţiei în anul 2016.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat că au fost deja procurate 25 de camere video la preţul de 0-500. Banii au fost alocaţi de partenerii de dezvoltare.

"Vom identifica cele mai vulnerabile puncte de control la frontieră, iar informaţia despre activitatea grupurilor de lucru va fi transmisă online la Centrul operaţional de coordonare al Poliţiei de Frontieră la Chişinău. Prin utilizarea acestor dispozitive portabile, vom vedea care sînt plusurile şi minusurile în activitatea de serviciu. Scopul principal totuşi este protecţia angajaţilor Poliţiei de Frontieră şi, respectiv, prevenirea şi combaterea corupţiei. În diferite situaţii care pot apărea la frontieră, calificarea acestora va fi evaluată prin prisma imaginilor captate de aceste camere video portabile", a spus Lecari.

El a menţionat că în acest sens a fost studiată practica Poliţiei Naţionale a Ucrainei, colegilor din SUA şi a unor ţări din UE.

Potrivit lui, camerele nu pot fi deconectate de grăniceri de sine stătător şi nici prin dispozitive de la distanţă.

"Acest proiect-pilot are drept scop îmbunătăţirea deservicii cetăţenilor şi automobilelor la intrarea în ţară", a explicat şeful Poliţiei de Frontieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?