X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Locuitorii blocului de pe Milescu-Spătaru indignați de nelegiuiri

9 feb. 2017,, 17:15   Capitala
3993 6

Pe teritoriul șantierului de pe strada Milescu-Spătaru continuă lucrările de construcție, în ciuda retragerii autorizației.


Reprezentanții Companiei de Construcții „Adero Impex” le-au blocat locuitorilor accesul liber în curtea, unde este planificată construcția ilegală a unui bloc multietajat. Locuitorii blocului cu № 23 de pe strada Nicolae Milescu-Spătaru le-au cerut consilierilor municipali să intervină, transmite NOI.md.

Reprezentanta locatarilor pătimiți, Svetlana Lupașcu, le-a povestit consilierilor despre situația cu construcția ilegală de pe teritoriul din curtea lor. "Problema închirierii terenului de lîngă casa noastră trebuia doar să fie pusă în discuție, dar aceasta companie („Adero Impex”- nota red. ) nu consideră de cuviință să se conformeze vreunor legi. Au făcut șantier de construcție din curtea noastră în mod ilegal, continuînd sub diverse pretexte să activeze ilegal acolo. Locuitorii nu sînt avertizați despre ce intenționează să facă în continuare compania, fiind ignorați. Am chemat Poliția, dar așa și nu a venit nimeni. Vă rugăm să interveniți pentru a rezolva situația, oamenii au obosit de nelegiuire", li s-a adresat consilierilor municipali locuitoarea blocului.

Alți locuitori ai blocului o susțin și s-au prezentat la ședința Consiliului Municipal de astăzi, 9 februarie, așezîndu-se în rîndurile din spate. Ei țineau în mîini bannere pe care scria "Stop construcțiilor ilegale!", "Spătaru, 23 - mii de locuitori privați de drepturi" ș.a. Ei au înaintat propunerea de a fi formată o comisie specială pe lîngă Consiliul Municipal, care să se ocupe de suportul legal și consultativ al cetățenilor care locuiesc în apropierea terenului în jurul căruia s-au iscat probleme.

Vă reamintim că încercările de a începe construcția ilegală în apropierea blocului № 23 de pe strada Nicolae Spătaru Milescu sînt întreprinse de Compania de Construcție «Adero Impex» din iulie în 2016. Atunci locatarii au adunat cîteva sute de semnături cu cererea ca companiei în cauză să-i fie retrasă autorizația de construcție a unui bloc multietajat în curtea lor.

Următoarea încercare de a începe construcția ilegală a avut loc dimineața devreme, luni, 6 februarie. Pe terenul cu pricina au început lucrările de construire a unui gard în jurul locului preconizat pentru construcție. Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a semnat decizia de a le fi revocată autorizația pentru lucrările de construcție pe acest teren, ceea ce nu a oprit compania menționată mai sus să stopeze construcția.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?