Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dialog on-line privind comerțul UE cu Moldova

9 feb. 2017,, 15:00   Economie
3334 7

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene va desfăşura un dialog online privind comerţul UE cu Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, Delegaţia UE a anunţat pe pagina sa despre desfăşurarea dialogului în direct pe facebook.

Potrivit comunicatului, evenimentul va avea loc vineri, la ora 15.00. Întrebările pot di adresate prin intermediul paginii de facebook a Delegaţiei UE.

"De această dată noi vom răspunde la întrebările dumneavoastră despre Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) şi avantajele acesteia pentru Republica Moldova", se arată în comunicat.

În acelaşi timp, Delegaţia a plasat un video despre vizita Preşedintelui Moldovei, Igor Dodon, în această săptămînă la Bruxelles. În cadrul vizitei, Dodon nu a exclus posibilitatea denunţării Acordului de Asociere cu UE după alegerile parlamentare şi a propus UE să desfăşoare negocieri trilaterale, cu participarea Moldovei şi Rusiei referitor la comerţul dintre cele două ţări în condiţiile DCFTA cu Uniunea Europeană. În video este prezentată poziţia UE în aceste chestiuni.

"Reforma se desfăşoară pentru cetăţeni pentru a creşte calitatea vieţii lor. Relaţiile noastre comerciale cu Moldova sînt bilaterale şi, prin urmare, nu există necesitatea de a le discuta cu o persoană terţă. Moldova are nevoie de unitate pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă", menţionează Delegaţia UE în RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?