X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Congresul vrea să-i limiteze atribuţiile lui Trump

9 feb. 2017,, 14:40   Externe
2494 1

Senatorii republicani Lindsey Graham, John McCain şi Marco Rubio, alături de democraţii Ben Cardin, Sherrod Brown şi Claire McCaskill, au iniţiat Legea de Revizuire a Sancţiunilor contra Rusiei, cu obiectivul de a controla măsurile coercitive ale Washingtonului împotriva Kremlinului, transmite agenţia de presă EFE, citată de Agerpres.



„Rusia nu a făcut nimic pentru a fi recompensată cu relaxarea sancţiunilor. A oferi o relaxare în acest moment ar da un semnal greşit Rusiei şi aliaţilor noştri care se confruntă cu opresiunea rusă“, a declarat Graham.

„Congresul trebuie să supervizeze orice decizie care poate afecta“ capacitatea Statelor Unite de a responsabiliza Rusia pentru „flagranta sa violare a dreptului internaţional“, a adăugat McCain, unul dintre cei mai înverşunaţi critici faţă de poziţia noului preşedinte american, Donald Trump, faţă de Guvernul rus.

„Dacă Statele Unite ar oferi o relaxare Rusiei fără un progres verificabil în Acordurile de la Minsk, am pierde orice credibilitate în ochii aliaţilor noştri din Europa şi din întreaga lume“, a spus la rîndul său Cardin.

„De la anexarea ilegală a Crimeei şi invadarea Ucrainei de către Rusia în 2014, Congresul şi-a îndreptat eforturile pentru a impune sancţiuni Rusiei. Avem responsabilitatea exercitării unei stricte supervizări a oricărei măsuri politice care ar putea relaxa sancţiunile contra Rusiei“, a insistat el.

Între alte măsuri, proiectul de lege introdus de senatori cere ca, pentru orice ridicare a sancţiunilor impuse Moscovei, să fie „certificate“ că această ţară a pus capăt oricărei acţiuni „destinate să submineze pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea sau integritatea teritorială a Ucrainei“.

De asemenea, se menţionează că trebuie verificată încetarea „atacurilor cibernetice contra Guvernului Statelor Unite şi contra cetăţenilor americani“ din partea Rusiei.

EFE, citată de Agerpres, notează că Trump a arătat o poziţie relaxată faţă de Rusia, iar inclusiv secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a fost decorat de Moscova, ceea ce a crescut preocuparea în rîndul aleşilor americani asupra unei schimbări de direcţie în relaţiile dintre Washington şi Moscova.

Totodată, CIA a conchis lunile trecute că Rusia s-a aflat în spatele atacurilor cibernetice contra Comitetului Naţional Democrat şi campaniei rivalei lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale, Hillary Clinton, favorizîndu-l astfel pe miliardar să ajungă la Casa Albă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?