Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Volvo Cars: în a.2016 venitul operațional a fost de 11 mlrd. coroane suedeze

9 feb. 2017,, 10:48   Ştiri Auto
1879 0
Producătorul automobilelor de lux Volvo Cars a anunțat o creștere substanțială a venitului operațional: în 2016 acest indice a crescut cu 66 % și a atins cifra de 11 mlrd. coroane suedeze, comparativ cu 6,6 mlrd. coroane în a. 2015. Vânzările globale au atins un nou record – pe parcursul unui an compania a comercializat 534 332 automobile.

Venitul net în perioada de gestiune a crescut cu 10 % și a constituit 180,7 mlrd. coroane suedeze , comparativ cu 164 mlrd. coroane suedeze în a.2015. Asta în timp ce venitul net a crescut substanțial de la 4 % în a. 2015 la 6,1 % în a. 2016.

Aceste rezultate ale companiei confirmă succesul reformei activității financiare și de producere a ei. Vânzările globale a automobilelor Volvo au sporit cu 6,2 %. Cea mai mare creștere a fost înregistrată pe două mari piețe ale companiei Volvo : în China creșterea vânzărilor a constituit 11,5 %, în SUA - 18,1 %.

«Volvo demonstrează o creștere stabilă, - spune Håkan Samuelsson, președinte și director general Volvo Cars. – Noile modele se bucură de succes, avem vânzări la un nivel-record, crește rata profitului. Este rezultatul muncii enorme a angajaților noștri. Reieșind din aceste succese, cred că anul 2017 va fi și el unul al vânzărilor - record ».

Informații detaliate privind rezultatele financiare ale companiei găsiți aici. Rezultatele activității financiare au fost făcute publice la conferința de presă, care a avut loc la 12:00, ora Moscovei. Puteți viziona conferința de presă aici.

Anul financiar trecut a fost foarte important pentru Volvo Cars.

Pentru prima dată în 89 ani compania Volvo Cars a emis obligațiuni: în luna mai în sumă de 500 mln. euro, apoi în noiembrie compania a mai făcut o emisiune de obligațiuni în sumă de 3 mlr. coroane suedeze. În decembrie Volvo Cars a obținut 5 mlrd. coroane suedeze în rezultatul comercializării valorilor mobiliare.

Volvo Cars își îndeplinește cu succes programul de producere : pe parcursul unui an compania și-a scos pe piață modelele seriei 90, fapt care i-a permis să ocupe locul întâi pe segmental automobilelor de lux. -

În a. 2016 Volvo Cars a mai anunțat formarea a două alianțe importante, care îi vor permite companiei să -și păstreze pozițiile de lider în sferele dirijării autonome, a tehnologiilor de conectare și a securității.

În august, Volvo Cars și-a unit eforturile cu compania Uber, care prestează servicii de utilizare în comun a automobilelor. Colaborarea presupune elaborarea automobilelor cu sisteme de dirijare autonomă de următoarea generație. În septembrie, Volvo Cars și-a făcut publice planurile de creare a unei întreprinderi mixte cu liderul mondial în domeniul elaborării sistemelor de securitate pentru automobile Autoliv. Noua întreprindere va elabora SOFTWARE pentru mașinile cu pilot automat. Pentru prima oară un producător al mașinilor de lux își unește eforturile cu un alt lider - elaborator al sistemelor de asistență șoferului și al tehnologiilor dirijării autonome.

«Grație acestor alianțe cu partenerii noștri, Volvo Cars va fi pregătită pentru viitoarele transformări din industria automobilistică. În a. 2017 intenționăm să menținem creșterea stabilă a vânzărilor și a rentabilității, să folosim noi posibilități pentru dezvoltarea businessului companiei noastre », - mai spune Samuelsson.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?