Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

BNM i-a sancționat pe foștii administratori ai BEM și Unibank

9 feb. 2017,, 11:15   Societate
3621 1

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a adoptat decizia de a aplica față de foștii administratori ai Băncii de Economii și Unibank sancțiuni de amendă în valoare de 100 de mii 252 de lei, ceea ce constituie 10 salarii medii din domeniul financiar-bancar.

Potrivit comunicatului BNM, sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii instituțiilor financiare și a actelor normative ale Băncii Naționale a Moldovei, comisă de ei în perioada exercitării funcției de administrator, relatează NOI.md.

Încălcările se referă, în principal, la angajarea băncii în operațiuni excesiv de riscante, nerespectarea limitelor și cerințelor privind concentrarea riscurilor la activele băncii, participarea la activități de manipulare a datelor prin evitarea reflectării în evidența contabilă a unor operațiuni cu denaturarea situației reale a băncii, reflectate în situațiile financiare și prezentarea datelor eronate la Banca Națională în rapoartele prudențiale.

Aplicarea de către Banca Națională a Moldovei a sancțiunilor nu exclude aplicarea altor pedepse conform legii, inclusiv a celor penale în cazul constatării faptelor ce constituie infracțiune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?