X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

DETALII privind copii intoxicaţi la o grădiniţă din Capitală. Ce spun medicii

8 feb. 2017,, 16:52   Capitala
3331 0

Patru copii de la grădiniţa nr.5 din sectorul Rîşcani al Capitalei au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Starea lor este de gravitate medie. Între timp, sînt efectuate analizale pentru a afla din ce cauză s-au îmbolnăvit micuţii.

Copii au fost internați la Spitalul clinic municipal de boli contagioase. Acum ei se află sub supravegherea medicilor. Micuții ar putea fi externați în aproximativ cinci zile.

"Boală diareică acută, este vorba de gastrointerită sau toxico-infecție alimentară. Toți aveau febră înaltă, vomă repetată scaune diareice repetate. Pînă ce la moment putem să vorbim de o infecție intestinală acută", a declarat Ludmila Bîrca, directorul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase.

Directoarea grădiniței unde a avut loc incidentul susține că micuții s-au simțit rău încă în weekend. Totuși ea refuzat să vorbească în fața camerelor de luat vederi.

Potrivit Direcției Sănătate a Primăriei, săptămîna aceasta, au mai fost înregistrate cazuri similare la grădiniţele din Stăuceni şi Durleşti. Deocamdată nu se cunoaște dacă există vreo legătură între aceste situații.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?