Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cine va conduce Biroul de legătură al NATO la Chișinău

8 feb. 2017,, 15:34   Politică
3874 4

Deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chișinău este preconizată pentru luna aprilie curent, informează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de viceministrul Afacerilor Externe Lilian Darie în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, după ce premierul Pavel Filip s-a interesat dacă există anumite bariere în procesul de pregătiri. Potrivit viceministrului, oficiul NATO la Chișinău va fi condus de fostul director-adjunct al biroului NATO din Georgia, Kristina Baleisyte, cetățeană a Lituaniei.

Funcționarul a specificat că personalul acestui birou va unul civil, și nu militar. „Va fi o misiune diplomatică cu personal civil, care nu va include militari. În prezent Secretariatul NATO este în legătură cu agenții economici de la Chișinău, în vederea identificării unui sediu. Oficiul de legătură NATO va avea nevoie de asistența autorităților în procesul înregistrării în calitate de entitate juridică, dar nu vedem nicio problemă la acest capitol. Deschiderea este preconizată pentru luna aprilie anul curent”, a comunicat viceministrul de Externe.

Șeful executivului a cerut autorităților să supravegheze această problemă, pentru a nu admite ca deschiderea biroului NATO să fi tergiversată.

Menționăm că Acordul cu privire la înființarea Biroului de legătură a NATO la Chișinău a fost semnat de Pavel Filip și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe 29 noiembrie la Bruxelles.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?