X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rusia e interzisă la Mondialele de atletism

8 feb. 2017,, 15:45   Sport
3937 2

''Mulţi antrenori nu înţeleg cum este posibil să lucrezi fără dopaj'', a declarat marţi vicepremierul rus însărcinat cu Sporturile, Vitali Mutko, a doua zi după decizia Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) de a interzice Rusiei participarea la Mondialele de atletism de la Londra în august 2017, informează Agerpres.

Vitali Mutko a recunoscut marţi, pentru agenţia de presă R-Sport, că ''numeroase abuzuri şi încălcări'' au fost comise de Agenţia rusă antidoping (RUSADA). ''Sportivii au încălcat regulile, mulţi antrenori nu înţeleg cum este posibil să lucrezi fără dopaj şi a venit timpul să-i punem pe tuşă'', a declarat el înainte de a adăuga că ''o treabă colosală a fost realizată'' de-a lungul anului trecut.

''Există o nouă conducere la RUSADA, un nou antrenor şef (...) Toţi atleţii noştri sînt sub control, toţi sînt testaţi'', a spus el. Cu toate acestea, vicepremierul a estimat că a existat ''o tendinţă generală în atitudinea faţă de Rusia. Iar IAAF nu vrea să fie pionier în materie de ridicare de sancţiuni'', a adăugat Mutko. ''Această decizie era aşteptată. Nu aşteptam altceva din partea IAAF'', a continuat Mutko.

Luni seară, preşedintele IAAF Sebastian Coe a anunţat că Rusia, suspendată din toate competiţiile internaţionale din noiembrie 2015 pentru dopaj instituţionalizat, va fi privată şi de Mondialele de la Londra din august 2017. Coe a precizat că Rusia nu va putea fi reintegrată, ca ţară, în familia atletismului înainte de noiembrie 2017, cel mai devreme, după Consiliul IAAF, care va avea loc la Cap-D'Ail, în apropiere de Monaco.Fostul săritor în înălţime Andrei Silnov, astăzi vicepreşedinte al Federaţiei ruse de atletism (ARAF), a afirmat, la rîndul său, că afirmaţiile IAAF care salută progresul făcut de ARAF sînt încurajatoare. ''Ei au salutat munca federaţiei noastre (...) şi au spus că nu au avut plîngeri serioase împotriva noastră'', a declarat el într-o conferinţă de presă, citat de agenţiile de presă ruse.

Campionul mondial la 110 m garduri Serghei Şubenkov a estimat în schimb că ''situaţia nu s-a schimbat'' şi regretă că nu a fost încă autorizat să concureze sub drapel neutru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?