X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Trei pui de tigru din India cresc alături de o mamă din plastic

9 feb. 2017,, 02:00   Externe
3255 0

Trei pui de tigru de la o rezervație din centrul Indiei cresc alături de o jucărie din plastic ce imită o tigroaică, ce le ține loc de mamă după ce felina care i-a adus pe lume a murit electrocutată într-o pădure, informează AFP.

Angajații de la Bandhavgarh Tiger Reserve au reușit să îi salveze pe cei trei pui orfani care trăiesc într-o cușcă alături de mama din plastic în care au fost introduse flacoane cu lapte.

"Inițial am încercat să le dăm noi lapte de capră, dar nu le place contactul cu oamenii. Au refuzat să atingă biberonul", a declarat pentru sursa citată Mridul Pathak, unul dintre responsabilii parcului zoologic. "Acum, ei se hrănesc de șase zile prin tetine artificiale atașate replicii din plastic. Nivelul lor de energie a crescut de cînd mănîncă din nou bine", a adăugat el.

Pentru ca jucăria să fie cît mai realistă, îngrijitorii au frecat-o cu fecalele mamei decedate. În plus, în cușcă au fost amplasate smocuri de iarbă, plante artificiale și noroi astfel încît spațiul să se apropie cît de mult posibil de habitatul natural.

Puii de tigru au fost găsiți în stare critică, deshidratați, după ce au descoperit cadavrul mamei lor.
În zonele rurale din India se întîmplă frecvent să fie plasați viței din plastic lîngă vacile sau bivolițele care au pierdut un pui pentru a se stimula producția de lapte.

În India trăiește mai mult de jumătate din populația mondială de tigri. În această țară există 2.200 de astfel de feline în rezervații, conform ultimului recensămînt efectuat în 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?