Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon - Jean-Claude Juncker. Cetățenii RM nu au simțit susținerea UE

8 feb. 2017,, 12:00   Politică
5516 10

Președintele RM, Igor Dodon s-a întîlnit la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Șeful statului a ținut să mulțumească în numele poporului Republicii Moldova pentru asistența pe care a acordat-o Uniunea Europeană țării noastre în ultimii ani, în special cea financiară, proiectele de investiiții în infrastructură, regimul liberalizat de vize.

Totodată, Igor Dodon a accentuat că această asistență masivă, cu excepția regimului liberalizat de vize, nu a fost simțită pe deplin de cetățenii simpli din Republica Moldova, și acest lucru se datorează în primul rînd guvernărilor corupte care s-au perindat ani la rînd în țară, acoperindu-se cu denumirea de pro-europeni.

”Lupta cu corupția, reforme reale în domeniile reformării procuraturii, independenței justiției și mass-mediei ar fi cele mai prioritare acțiuni la care ar trebui să fie atrasă atenția atît în țară, cît și din exterior”, a menționat șeful statului.

Mai mult, Igor Dodon a discutat cu Jean-Claude Juncker despre necesitatea restabilirii în regim de urgență a relațiilor cu Federația Rusă, în special pe dimensiunea comerțului.

”Reiterez, discuțiile în format Republica Moldova, Rusia, UE ar fi o posibilitate și un mecanism de revenire la normalitate în aceste relații și de scoatere a blocajelor existente”, a declarat Președintele RM.

”Sînt sigur că, împreună, vom găsi soluțiile optime pentru o bună parte a problemelor cu care ne confruntăm de mai mult timp”, a conchis Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?