X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

ANSA a primit echipament pentru controale în domeniul siguranței alimentelor

8 feb. 2017,, 11:15   Societate
1555 0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a primit astăzi din partea Guvernului Republicii Federale Germania 30 de echipamente și aparataj modern pentru efectuarea controalelor în domeniul siguranței alimentelor, informează MOLDPRES.

Este vorba de echipamente speciale de protecție (halate, mănuși sterile și nesterile, bonete, bahile etc.), echipamente pentru preluarea probelor de laborator (termometre speciale, ferestrău cu lamă inoxidabilă, seturi de cuțite, pahare multifuncționale, boxe sterile), lupe electronice ș.a.

Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, a mulțumit Guvernului german pentru ajutorul oferit, menționînd că instituția este într-un proces de modernizare și are nevoie de aparataje și utilaje de ultimă generație pentru a corespunde normelor și cerințelor internaționale de activare. „Tehnica va fi repartizată în subdiviziunile teritoriale, pentru a fi mult mai ușor de conlucrat cu inspectorii ANSA în situații excepționale”, a spus Gaberi.
La rîndul său, Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Ulrike Knotz, a declarat că autoritățile germane vor mai acorda țării noastre un grant de două milioane de euro, pentru a moderniza sistemul de verificare a calității alimentelor. „Consumatorii din Uniunea Europeană își doresc ca produsele care ajung la ei să fie de calitate înaltă, iar acest lucru evident creează o premisă și pentru consumatorii autohtoni.

De asemenea, modernizarea instituțiilor de verificare a calității produselor agroalimentare va favoriza și dezvoltarea comerțului în întreg spațiul european, iar producătorii vor avea posibilitatea să-și promoveze marfa pe noi piețe de desfaceri”, a afirmat Knotz.

Costul echipamentului se ridică la 19 mii de euro. ANSA mai are în derulare două astfel de proiecte cu Suedia și Delegația Uniunii Europene la Chișinău, ce prevăd dotarea cu aparataj de ultimă generație a instituției, pentru a putea efectua controale de rigoare, precum și pentru a elibera certificate internaționale de calitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?