Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Salariile din domeniul construcţiilor ar putea fi majorate

8 feb. 2017,, 13:15   Societate
2816 2

Salariile pentru angajaţii din domeniul construcţiilor ar putea fi majorate cu 23%. Aceasta prevede acordul de modificare a Convenţiei Colective în Ramura Construcţiilor, care a fost semnat marţi.

Potrivit agenţiei INFOTAG, documentul a fost semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Federaţia Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţie "SINDICONS" şi Federaţia Patronală a Constructorilor, Drumarilor şi a Producătorilor de Materiale de Construcţie "Condrumat".

Acordul prevede modificarea documentului aprobat pentru anii 2009 - 2013 şi stabileşte că salariul tarifar pentru lucrătorii din domeniul construcţiilor se va mări cu circa 23%. Astfel, pentru angajaţii întreprinderilor din domeniul construcţii, proiectări, drumuri, cadastre, mecanizare şi transport în construcţii salariul se va majora pînă la cel puţin 2300 lei, iar pentru cei din întreprinderile de producere a materialelor de construcţie salariul va constitui circa 2150 lei. De asemenea, pentru muncitorii necalificaţi salariul tarifar pentru un program complet de muncă va ajunge pînă la 2100 lei.

"Este important să avem o comunicare consecventă şi continuă între aceste instituţii pentru a asigura securitatea şi sănătate lucrătorilor din domeniul construcţiilor. Dacă vrem să îi întoarcem acasă pe concetăţenii noştri care muncesc pe un şantier în construcţii din afara ţării, trebuie să creăm condiţii adecvate de muncă şi remunerare pe măsura necesităţilor umane. Sperăm că modificarea prevederilor Acordului ce vizează salariul tarifar pentru salariaţii de la întreprinderile din domeniul în construcţii va contribui în final la îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru concetăţenii noştri", a precizat ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?