X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cebanu, despre cea mai mare realizare în postul de președinte al FMF (VIDEO)

10 feb. 2017,, 12:15   Sport
6149 1

Cea mai mare realizare a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) în ultimii 20 de ani este desfășurarea cu succes a campionatului care a unit cele două maluri ale Nistrului.


Cea mai mare realizare a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) în ultimii 20 de ani este desfășurarea cu succes a campionatului care a unit cele două maluri ale Nistrului.
Cluburile și fotbaliștii din regiunea transnistreană nu suferă nici o discriminare din partea colegilor de pe malul drept al Nistrului, ceea ce o face pe Moldova o țară unică printre cele în care există conflicte. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu exclusiv oferit NOI.md de către președintele FMF Pavel Cebanu care a prezentat bilanțul celor 20 de ani de activitate în acest post.

Președintele Federației de Fotbal a relatat sub ce aspect Moldova poate fi considerată o țară unică. „Consider drept mare realizare faptul că echipele atît de pe malul drept, cît și de pe cel stîng al Nistrului evoluează în cadrul aceluiași campionat. Mă bucură că, cel puțin, în domeniul fotbalului între noi nu există nici o contradicție. În acest sens, Moldova este o țară unică printre cele în care persistă conflictele teritoriale. Aici poate fi făcută o comparație cu Georgia, unde se mențin conflictele cu Abhazia și Osetia de Sud, care organizează campionate individuale, cu Azerbaidjan și Armenia, care din cauza tensionării relațiilor bilaterale nu pot avea loc pe același teren de fotbal”, a declarat Pavel Cebanu.

Meciurile dintre echipele din dreapta și stînga Nistrului, potrivit șefului FMF, nu se transformă într-un loc pentru clarificarea relațiilor dintre susținătorii unității țării și cei ai separării Transnistriei de Moldova. „Desfășurăm campionatul comun deja demult și cu succes. În meciurile la care participă cluburile de pe malurile opuse ale Nistrului timp de peste 20 de ani nu a fost înregistrat nici un incident. Echipele transnistrene joacă în liniște pe malul drept, iar cluburile de aici pleacă la Tiraspol, Bender, Rîbnița și Dubăsari, fără să se teamă pentru propria lor siguranță. Federația oferă oportunități și condițiile necesare pentru participare la campionat tuturor cluburilor, indiferent de regiunea pe care o reprezintă”, a menționat Cebanu într-o conversație cu reporterul NOI.md.

Pavel Cebanu a specificat importanța tradițiilor asociate cu cluburile din Transnistria, precum și participarea lor la turnee internaționale sub steagul Moldovei. „Apreciem în mod deosebit tradiția stabilită de mai mulți ani. Organizăm în mod regulat finala Cupei Moldovei pe stadionul „Zimbru” de la Chișinău și finala Supercupei – pe arena „Sheriff” de la Tiraspol. Originarii din Transnistria sînt liber delegați în echipele naționale, fie de adulți, tineret sau juniori. Iar cluburile din Transnistria reprezintă Moldova la turneele internaționale sub egida UEFA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal – nota red.). Acest lucru a fost o mare realizare a Federației în chestiunea unității țării și sperăm că pașii noștri în această direcție vor consolida relațiile cu partenerii din stînga Nistrului”, a conchis președintele FMF.

Precizăm că în Divizia Națională și ligile mai inferioare ale Campionatului Moldovei de fotbal sînt cluburile care reprezintă ambele maluri ale Nistrului. Iar jucătorii și statul de antrenori al clubului „Sheriff” de la Tiraspol care se bucură de cel mai mare succes în Transnistria, de 14 ori a devenit campion al Moldovei.

Reamintim că la 20 ianuarie Pavel Cebanu a ajuns în fruntea Federației Moldovenești de Fotbal pentru a șasea oară consecutiv. Candidatura lui a fost susținută unanim de către toți cei 165 de delegați ai celui de-al XV-lea Congres al FMF. Pentru prima oară Cebanu a fost numit în funcția de președinte al Federației în februarie 1997, deținînd anterior circa un an postul de secretar general al FMF.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?