Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cupa Davis - Argentina, eliminată de Italia după o întâlnire de 4 zile

7 feb. 2017,, 14:15   Sport
2379 0

Luni seară s-a încheiat şi ultimul meci din optimile Grupei Mondiale în Cupa Davis, iar campioana de anul trecut, Argentina, a pierdut cu 3-2 un thriller cu Italia care a durat 4 zile.

De asemenea, finalista din 2016, Croaţia, a părăsit competiţia, în timp ce Serbia şi Marea Britanie, două dintre favoritele la cîştigarea "Salatierei de argint", au acces în sferturi.

Ediţia din 2017 a Grupei Mondiale din Cupa Davis a început cu cîteva rezultate surprinzătoare prin prisma blazonului echipelor învinse, dar normale dacă ne raportăm la formulele cu care s-au prezentat naţionalele Argentinei, Croaţiei sau Cehiei.

Argentina, fără Juan Martin Del Potro - accidentat, şi-a încheiat rapid drumul către apărarea trofeului, pierzînd cu 3-2 pe teren propriu, în faţa Italiei! În meciul decisiv, disputat în a 4-a zi din cauza ploii căzute peste Buenos Aires, Fabio Fognini a revenit de la 0-2 la seturi, învingîndu-l pe Guido Pella cu 2-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-2.

Cehia, campioana din 2012 şi 2013, s-a deplasat în Australia fără vedeta Tomas Berdych, astfel că europenii nu îşi puteau face speranţe prea mari înaintea bătăliei cu Nick Kyrgios şi Jordan Thompson! Calificarea a fost tranşată după primele două zile, iar australienii au cîştigat cu 4-1. Cu acelaşi scor a cedat şi Japonia, văduvită de absenţa lui Kei Nishikori, într-un meci disputat cu Franţa, la Tokyo.

Croaţia, finalista de anul trecut, a făcut o figură frumoasă în faţa Spaniei, însă ibericii s-au impus într-un final cu 3-2. În condiţiile în care Cilic, Karlovic şi Coric - cei mai buni trei jucători croaţi, nu s-au prezentat la meciul de la Osijek, gazdele au împins partida în decisiv, dar Nikola Mektic a cedat clar contra lui Pablo Carreno Busta, scor 7-6(4), 6-1, 6-4.

Serbia a învins fără emoţii Rusia, scor 4-1, pentru că Novak Djokovic şi Viktor Troicki nu s-au încurcat în prima zi cu Daniile Medvedev, respectiv Karen Khachanov. Sîrbii s-au calificat după meciul de dublu, adjudecat de Troicki şi Zimonjic în faţa echipei Kravchuk/Kuzneţov, scor 6-3, 7-6, 6-7, 6-4.

Marea Britanie merge în sferturi după o întîlnire complicată cu Canada, scor 3-2, partida încheindu-se cu un incident halucinant! Denis Shapovalov a lovit arbitrul cu mingea în faţă, în meciul al 5-lea, iar Canada a fost descalificată cînd scorul era 2-0 la seturi pentru Kyle Edmund. Liderul mondial Andy Murray nu a jucat pentru ţara sa în weekend.

Elveţia, fără Roger Federer şi Stan Wawrinka, nu a avut nicio replică în SUA, cedînd cu 5-0 în faţa formaţiei conduse de legenda Jim Courier. În fine, Germania - cu fraţii Zverev în echipă, a pierdut în mod neaşteptat de Belgia, scor 4-1. Steve Darcis a fost omul întîlnirii, cîştigînd două puncte pentru oaspeţi: 6-4, 3-6, 2-6, 7-6, 7-6 cu Philipp Kohlschreiber şi 2-6, 6-4, 6-4, 7-6 cu Alexander Zverev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?