X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Despre ce au discutat Dodon și Tusk la Bruxelles

7 feb. 2017,, 13:09   Politică
13073 25

În cadrul vizitei de lucru efectuate la Bruxelles, Igor Dodon a avut astăzi o primă întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează NOI.md.

În timpul discuțiilor șeful statului a reiterat că va susține inițiativa anulării Acordului de asociere cu UE în cazul în care poporul va decide acest lucru.

„Deși prognozele cu privire la dezvoltarea țării noastre după semnarea Acordului de asociere cu UE erau foarte optimiste, în realitate, după doi ani de implementare, situația în țară s-a înrăutățit. Am reiterat faptul că, dacă în rezultatul alegerilor parlamentare ordinare sau anticipate ori în cadrul unui eventual referendum se va decide că Acordul de asociere cu UE trebuie anulat, eu, în calitate de președinte, voi da curs acestei inițiative”, a declarat demnitarul.

Dodon le-a reproșat oficialilor europeni „dublele standarde cu context geopolitic pe care le-au aplicat în raport cu tot ce s-a întîmplat în acești ani la Chișinău”. Totodată, el i-a propus lui Donald Tusk lansarea negocierilor trilaterale Uniunea Europeană – Republica Moldova – Federația Rusă pe subiectul comerțului. „Am specificat că, acum, pentru Republica Moldova este vitală restabilirea relațiilor cu Federația Rusă”, a subliniat Dodon.

Șeful statului a mai vorbit despre faptul că reformele la Chișinău sînt, în opinia lui, mimate, dînd de înțeles că nu există voință politică pentru reforma instituțiilor de drept.

Dodon le-a mai solicitat oficialilor europeni asistență în investigarea fraudei miliardelor din sistemul financiar-bancar. „Vom continua dialogul, în primul rînd în beneficiul Republicii Moldova și al cetățenilor ei”, a conchis președintele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?