Vocea diasporei

Sadovnic: Nu merită să te duci la Eurovision ca apoi să fii solicitat la nunți (VIDEO)

Sadovnic: Nu merită să te duci la Eurovision ca apoi să fii solicitat la nunți (VIDEO)

Eurovisionul nu mai este un concurs al talentelor de talie mondială, dar un fel de ”căutări de șmecherii”. Afirmația aparține interpretului și compozitorului Iurie Sadovnic, citat de NOI.md.

Într-un interviu acordat pentru portalul nostru, Iurie Sadovnic a menționat că acest concurs demult ”și-a pierdut melodia”. „«ABBA» este «ABBA» și pînă acum, toți o cîntă, fie copil, fie matur, măcar o piesă, dar o cîntă. Eurovisionul este un fel de căutări de șmecherii: cine se vopsește mai tare pe față, cine își pune cagule mai multe, cine iese ca monștrii”, a opinat artistul.

Potrivit lui Sadovnic, Eurovisionul era un concurs important în anii 1970-1980: „Cine lua primul loc la acest concurs era vedetă mondială, dar și piesa o cînta toată lumea! Acum, nu numai la acest festival, dar și la altele, se termină concursul și după el nu rămîne nicio piesă memorabilă publicului. Aranjamente foarte bune, foarte profesioniste, dar melodie nu-i, sens, text nu-i. Lumea așteaptă să i se spună ceva”.

Maestrul susține că Moldova are o mulțime de interpreți talentați, care au absolvit licee, academii de muzică, însă „muzica ușoară a devenit un rai pentru hoți, diletanți și șmecheri”.

„Scopul de a te duce la Eurovision ca după asta să fii foarte solicitat la nunți și cumetrii nu se justifică. Dacă te-ai dus încolo cu un șlagăr bine pregătit, așa cum au făcut-o băieții din «O-Zone», atunci merită să depui efort și să cheltui bani”, a adăugat Sadovnic.

Pe final, artistul a venit cu un mesaj către compozitorii din țară: „În afară de investire de bani, trebuie investire de talent. Și aici mă adresez compozitorilor noștri, care termină academii, care au nas mare, dar băieții și fetele nu au piese de la ei, pentru a face față la Eurovision”.    
 


Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

moldoveanu 8 feb. 10:16

sans trebue sa aiba fiecare
la rusia este loza, critic mare care nu recunoaste nuci pe bitlz, nuci pe djager si altii.
sadovnic merge pe urmele astuea?
taci si fa daca poti, daca nu poti- taci.

Victoria 8 feb. 07:02

CORECT! Mai este si politica la acest EUROVIZION

Vrum 7 feb. 22:08

Верно, нечего туда ездить , тратить деньги и позориться со своими никакушными певичками

зритель 7 feb. 17:01

Согласен с профессионалом! Толка с этого Евровидения нет никакого. Побеждают демоны, бородатые бабы и ряженые в женщин мужики. Правильно в свое время поступили итальянцы, отказавшись от участия. Мы и так бедное государство, так, что и незачем тратить последние деньги.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu