Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

O moldoveancă face ravagii la turnee internaționale de taekwondo

7 feb. 2017,, 10:20   Sport
3773 0

O moldoveancă face ravagii la turnee internaționale de taekwondo, pentru un club din Italia.

Ana Ciuchitu cucereste medalii și acumuleaza puncte în clasamentul mondial, iar sansele ei de a ajunge la Olimpiadă cresc.

Recent ea a obținut medalia de bronz la un turneu de la Hamburg.

Ana Ciuchitu a disputat 4 lupte la turneul prestigios German Open G1 de la Hamburg. A obtinut 3 victorii, a suferit o înfrîngere și a intrat în posesia medaliei de bronz.

"Desigur, obiectivul era medalia de aur, dar, din pacate, am cedat în fața reprezentantei Turciei, în semifinală", a spus Ana.

În ultimul timp, evoluînd pentru clubul italian din orasul Brescia, la categoria de greutate de 62 de kilograme, Ana Ciuchitu a mai cucerit o medalie de bronz la turneul G1 din Croația și o medalie de aur la o competiție similară din Serbia.

„Participarea la un turneu internațional este deja un progres. Mă antrenez și mă strădui să-mi corectez greșelile. Cred că numai așa pot să devin mai puternică și să ajung la un nivel mai inalt”, a mărturisit luptătoarea.

Ana acumulează puncte de rating mondial, iar sansele ei de a ajunge la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, cresc. Încă nu a decis dacă va reprezenta Moldova sau Italia, încît Federația de Taekwondo de la noi nu i-a propus, deocamdată, un contract.

„O să fac tot posibilul și o să mă antrenez mult ca să ajung la Olimpiadă. Desigur, aș dori să reprezint țara mea natală, dar timpul va arăta”, a adăugat sportiva.

Ana Ciuchitu urmeaza sa participe la un nou turneu la inceputul lunii martie, în capitala Bulgariei, Sofia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?