X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O companie străină își va extinde producția în Găgăuzia

7 feb. 2017,, 10:00   Economie
2824 4

Compania românească TDD Holding este dispusă să-și extindă producția în Găgăuzia și să deschidă locuri de muncă suplimentare la Vulcănești și pe alte platforme industriale din autonomie.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi a bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, cu directorul executiv al Companiei, Mihai Baida, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al bașcanului, în prezent Compania TDD Holding își desfășoară activitatea pe teritoriul ZEL „Valcaneș”, unde au fost deschise circa 200 de locuri de muncă. În 2017 Compania va investi mijloace în utilajul performant Extruder pentru producția articolelor de masă plastică cu valoare adăugată mare și va deschide peste 50 de locuri de muncă noi în ZEL „Valcaneș”. În 2017 întreprinderea prevede să majoreze volumul de producție pînă la 7,5 milioane de dolari.

Totodată, Compania TDD Holding examinează posibilitatea extinderii suprafețelor de producție pe alte platforme industriale din autonomie prin intermediul deschiderii noii fabrici pentru producția articolelor de plastic. Este vorba despre deschiderea a pînă la 200 de locuri de muncă noi la Ceadîr-Lunga sau la Comrat.

Bașcanul Găgăuziei l-a asigurat pe Mihai Baida că autoritățile vor acorda întregul sprijin acestui proiect investițional. Potrivit noii Legi privind investițiile, Comitetul executiv este dispus să ofere agentului economic facilități investiționale, precum și să acorde sprijin în dezvoltarea infrastructurii pe teritoriul platformelor industriale din autonomie.

Astfel, șeful autonomiei l-a informat pe investitor despre oportunitățile de investire a capitalului pe teritoriul municipiilor Comrat și Ceadîr-Lunga, specificînd că lucrările privind crearea parcurilor industriale din autonomie se află în faza activă.

Compania TDD Holding desfășoară activitatea în domeniul investițiilor în imobil, inclusiv în calitate de constructor. În acest context Compania este interesată să investească în încăperi de producție și depozitare concrete din parcurile industriale din Găgăuzia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?