Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Grecia: Ministrul pentru migrație, față în față cu refugiați furioși (VIDEO)

7 feb. 2017,, 05:00   Externe
3735 1

Zeci de migranți și refugiați furioși, în principal afgani, care stau de mai multe luni în tabăra insalubră din Ellinikon, o suburbie a Atenei, au încercat luni să bareze intrarea ministrului grec pentru migrație, Yannis Mouzalas, aflat în vizită în acel loc, relatează AFP.

''Sîntem ființe umane. Nu sîntem animale'', striga unul dintre manifestanți în direcția ministrului, care, în cele din urmă, s-a strecurat în interior, potrivit imaginilor difuzate în direct de către televiziuni.

Ministrul elen a deplîns faptul că unii manifestanți, al căror număr total nu depășea treizeci, potrivit lui, au încercat să îl lovească. El a acuzat o organizație antirasistă de stânga de faptul că a instigat la protest.

''Nu are loc o grevă a foamei (cum a afirmat asociația). Manifestanții au încercat să împiedice intrarea unor rulote cu mîncare stradală și trimiterea persoanelor bolnave la spital'', a spus ministrul. ''Cine se simte oprimat în această tabără este liber să plece (...) Trebuie respectate legile aplicate atît în cazul grecilor, cît și în cel al refugiaților", a subliniat ministrul.

Ca multe organizații neguvernamentale pentru drepturile omului, organizația antifascistă Keerfa, aflată la originea protestului, susține că tabăra duce lipsă de apă caldă și că hrana distribuită refugiaților nu este compatibilă cu cutumele alimentare ale refugiaților.

Circa 1.500 de refugiați trăiesc de aproape un an în Ellinikon, un loc ce cuprinde foste stadioane de hockey, de baseball și o sală de primire și care nu este potrivit pentru cazare pe termen lung, potrivit unor organizații neguvernamentale.

Peste 60.000 de refugiați sînt blocați în Grecia, mai ales sirieni, irakieni, afgani și pakistanezi, după decizia UE din martie 2016 de a închide ruta balcanică a migrației, situată la nord de Grecia și care a fost folosită de către sute de mii de persoane pentru a ajunge în Europa în cursul marelui flux migrator din 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?