X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Franța: Emmanuel Macron, favoritul alegerilor prezidențiale (sondaj)

6 feb. 2017,, 21:00   Externe
3502 0

Șefa partidului de extremă-dreapta Frontul Național (FN), Marine Le Pen, ar cîștiga primul tur al alegerilor prezidențiale, dar ar fi învinsă în cel de-al doilea tur de candidatul independent Emmanuel Macron, conform unui sondaj de opinie realizat de Opinion Way și dat publicității luni, relatează Reuters.

Potrivit rezultatelor sondajului, candidata Frontului Național ar obține 26% dintre voturi în primul tur al alegerilor din aprilie, fiind urmată de Emmanuel Macron, cu 23%, și de candidatul dreptei, Francois Fillon, cu 20%.

În al doilea tur de scrutin, Macron ar urma să se impună cu 65% dintre voturi, iar Le Pen ar obține 35%, potrivit datelor date publicității de Opinion Way.

Într-o analiză pe care publicația Les Eschos o consacră rezultatelor sondajului se notează că Emmanuel Macron, fost ministru al economiei, are șanse reale de a-l învinge în al doilea tur pe fostul premier Francois Fillon, întrucît a reușit să atragă de partea sa atît alegători de dreapta, cît și de stînga, însă jocurile sînt încă departe de a fi făcute.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?