Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un deputat propune arborarea drapelului CSI pe clădirile guvernamentale

6 feb. 2017,, 12:07   Politică
6129 8

Deputatul PSRM Adrian Lebedinschi propune ca drapelul Comunității Statelor Independente să fie arborat pe clădirile de stat alături de cel al Uniunii Europene, comunică NOI.md.

O inițiativa legislativă în acest sens, prin care se propune completarea Legii privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova, a fost înregistrată recent la Parlament. Mai exact, documentul prevede că: în locurile unde se arborează Drapelul de Stat poate fi arborat şi drapelul Uniunii Europene, precum și cel al Comunității Statelor Independente.

Potrivit lui Adrian Lebedinschi, această inițiativă urmărește „înlăturarea elementelor discriminatorii” existente în prezent. Deputatul a argumentat în nota informativă a proiectului că arborarea drapelului UE pe clădirile guvernamentale este în prezent nejustificată, în condițiile în care Moldova nu este candidat oficial la aderare. În același timp, spune autorul, pentru majoritatea cetățenilor moldoveni, „viitorul republicii este strîns legat de cel al statelor CSI”.

„Dacă pornim de la realitățile actuale, Republica Moldova este nu doar membru al CSI, care are o serie de beneficii aferente statutului respectiv, dar este și un membru fondator. Dacă luăm în calcul euroscepticismul pronunțat al cetățenilor, precum și numărul copleșitor al cetățenilor care consideră că viitorul Moldovei este strîns legat de cel al statelor CSI, nu este clară poziția legiuitorului care plasează niște aspirații îndepărtate mai presus de realitățile existente în Moldova. Pentru eliminarea elementelor de discriminare, precum și pentru împăcarea taberelor «beligerante» în care s-a împărțit țara din culpa unor conduceri defectuoase, este necesar ca în legislație să fie specificat expres că în locurile unde sînt arborate drapelele UE trebuie să se permită și arborarea celor ale CSI”, argumentează Adrian Lebedinschi.

Proiectul urmează a fi examinat în plenul Parlamentului. Reprezentanții majorității parlamentare nu s-au expus deocamdată pe marginea acestei inițiative.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?