Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Dodon efectuează prima vizită oficială la Bruxelles

6 feb. 2017,, 10:37   Politică
4994 3

Președintele Igor Dodon întreprinde, începînd de astăzi, o vizită de trei zile la Bruxelles, informează NOI.md.

Șeful statului se va întîlni cu Donald Tusk, președintele Consiliului European; Federica Mogherini, Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate; Antonio Tajani, președintele Parlamentului European; Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene și Jens Stoltenberg, secretar general NATO.

Anterior, Igor Dodon anunța că va vorbi la Bruxelles despre consecințele Acordului de asociere cu UE pentru Moldova, precum și despre necesitatea respectării statutului de neutralitate al țării. „Eu nu-mi schimb poziţia şi retorica în funcţie de interlocutor sau de capitala în care mă aflu în vizită. La Bruxelles mă voi pronunţa clar în privinţa Acordului de asociere cu UE şi despre acele speranţe înşelate cu care se confruntă cetăţenii noştri”, susținea Dodon. Acesta mai spunea că va încerca să-i convingă partenerii externi să renunțe la ideea înființării unui birou de legătură al NATO la Chișinău.

Menționăm că prima vizită în străinătate după învestirea în funcția de președinte a fost efectuată de Igor Dodon la Moscova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?