X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Colaborare între polițiștii de frontieră moldoveni și grănicerii estonieni

5 feb. 2017,, 12:00   Societate
2497 0

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției expertiză a documentelor au realizat un schimb de informații și experiențe cu colegii lor estonieni, notează NOI.md.

Totodată, aceștia s-au familiarizat cu activitatea experților din domeniul de specialitate și au discutat despre ultimele tendințe de falsificare a documentelor și noile metode de protecție ale acestora.

Datorită acestei întîlniri, reprezentanții Poliției de Frontieră au avut posibilitatea să participe la Forumul Național al Experților Estonieni, care se desfășoară o dată în an.

La forumul menționat a fost prezentată activitatea Direcției, ultimele tendințe și cazuri practice din experiența Moldovei.

La fel, delegația Poliției de Frontieră a realizat o vizită la Institutul Național de Expertize Judiciare al Estoniei, unde au fost prezentate laboratoarele criminalistice și activitatea acestora, echipamentul contemporan utilizat și direcțiile noi de protecție a documentelor.

La încheierea vizitei părțile au realizat un schimb reciproc de specimene ale actelor de călătorie, recent introduse în circulație de autoritățile competente ale ambelor state.

Întîlnirea moldo-estoniană a avut loc în conformitate cu prevederile Planului de cooperare între Departamentul Poliției de Frontieră al MAI și Serviciul Grăniceri al Estoniei pentru anul 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?