Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Înregistrare audio, care îl demască pe Mînzat

4 feb. 2017,, 12:15   Societate
9696 1

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru avocatul Valerian Mânzat. Asupra acestei solicitări urmează să se expună magistraţii Judecătoriei Buiucani a Capitalei.

Avocatului, cunoscut opiniei publice pentru luxul şi opulenţa pe care o etalează pe reţelele de socializare, este învinuit că ar fi estorcat de la o femeie 20.000 de euro. Valerian Mânzat respinge acuzaţiile.

Între timp, în redacţia Publika TV a ajuns o înregistrare telefonică, în care un bărbat, vocea căruia se aseamănă cu cea a lui Mânzat, discută cu o femeie despre o sumă mare de bani.

În discuția telefonică, femeia, care se presupune că ar putea fi una dintre clientele lui Valerian Mânzat, îl roagă să-i întoarcă banii, pe motiv că nu și-ar fi respectat promisiunile.

- Ați luat de la mine 20.000 de euro și până în prezent nu ați făcut nimic. Când îmi întoarceți măcar o parte? Măcar cinci mii. Eu am nevoie de bani.
- Cinci mii pot să-ți întorc săptămâna viitoare.
- Valerian, dar s-ar putea ca din nou eu să vin joi și să aflu că sunteți ocupat sau ați zburat undeva?
- Crezi că în câteva zile ceva s-ar putea schimba? Nu se schimbă nimic.

Din discuția telefonică reiese că avocatul nu are de gând să-i întoarcă toată suma.

- Explicați-mi, vă rog, de ce până acum nu ați luat legătura cu mine? Nu ați vorbit omenește?
- Îți explic - eu nu am nevoie de banii tăi. Eu cheltui de trei ori mai mult. Dar tu ai făcut unii pași, din cauza cărora e complicat să întorc banii. - Ce pași? Cu ce v-am supărat? Vreau să înțeleg doar.
- Cu timpul vei înțelege, a spus Valerian Mânzat.

Va amintim că, Valerian Mânzat a fost reţinut în data de 2 februarie. Potrivit CNA, avocatul i-ar fi promis unei femei că va urgenta transferarea soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova. Pentru serviciile sale, avocatul ar fi cerut 20.000 de euro pe care trebuia să-i primească în două tranşe. Acesta a fost reţinut în momentul în care i-a returnat victimei o parte din bani.

"Un contract de asistență juridică în cadrul căreia clienta nu este de acord cu rezultatele avocatului. Ar fi ceva organizat contra dumneavoastră? E o procedură standard, după ce o să fie examinate toate materialele atunci o să ne expunem. Este contract, este cec, este bon de casă, este confirmare. Am fost deplasat la fața locului, m-am prezentat", a spus Valerian Mânzat.

Imediat după reținerea lui Mânzat, anchetatorii au pus sechestru pe trei automobile ale avocatului de model Porche, Mercedes și Skoda.

În 2015, Valerian Mânzat a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru înscenarea unui accident rutier, în urma căruia, apărătorul urma să câştige peste 300.000 de lei de la o companie de asigurări. Dosarul se află la Curtea de Apel Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?