Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Concert de muzică meditativă la Chișinău

3 feb. 2017,, 16:15   Societate
2431 2

Vineri seara, la Filarmonica Națională va avea loc un concert de muzică meditativă "Music Therapy", organizat de Ministerul Culturii, în colaborare cu Institutul de Neurologie și Neurochirurgie.

Potrivit datelor oferite corespondentului Agenției "Infotag" de către profesorul Institutului, Ion Moldoveanu, acest concert nu va fi unul obișnuit, va fi altfel decît concertele cu care s-au obișnuit oamenii.

"Firește, că la început va răsuna muzică clasică. Apoi, moderatorul concertului informează publicul că există o terapie cu muzică, povestește despre faptul ce înseamnă o astfel de terapie, precum și anunță programul de mai departe al serii cu lucrări de: Mozart, Albinoni, Dvorak, Rahmaninov, Debussy, care vor răsuna în interpretarea Orchestrei Simfonice Naționale, sub conducerea dirijorului Mihail Agafița", a spus el.

Potrivit spuselor omului de știință "în cadrul concertului este selectată o muzică specială, cu ajutorul căreia o persoană poate fi vindecată, scoasă din depresie, să i se îmbunătățească dispoziția. După concert realizam un fel de sondaj de opinii și aflăm, în ce mod a influențat evenimentul starea persoanei. Așa cum arată practica, muzica vindecă".

"De această dată în cadrul concertului au fost stabilite o serie de reguli, una dintre care este ca publicul să nu aplaude după fiecare melodie, așa cum se întîmplă la concertele obișnuite. Spectatorii trebuie să se relaxeze și să asculte muzica. Aceasta nu este medicină tradițională, este o terapie", a explicat Moldovanu.

El spune că în fiecare an la concertele cu terapie muzicală răsună muzică de diferite genuri. De această dată va fi meditativă. În Moldova, este aplicată, rare ori, terapia prin muzică cu un auditoriu atît de numeros.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?