Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La Chișinău va fi închisă unica școală pentru copii cu dezabilități

3 feb. 2017,, 15:28   Societate
5036 6

La Chișinău va fi închisă singura școala din oraș pentru copii cu dezabilități. Motivul este lipsa de finanțare, cauzată de clase incomplete.

În total, la școală învață 80 de copii cu dezabilități. Este vorba despre Școala-internat Auxiliară nr.6 pentru Copii cu Dezabilități, în care învață aproximativ 80 de elevi.

Utilizatorii rețelelor de socializare, unul cîte unul au început să bată alarma în legătură cu faptul că în anul viitor discipolii acestora vor fi transferați în școlile obișnuite, care nu sînt amenajate pentru elevi cu necesități speciale.

„Fiul mi-a spus că din anul viitor școlile pentru copii cu dezabilități nu vor mai funcționa și ei vor învăța cu copii obișnuiți. Profesorii ar trebui să beneficieze de o formare suplimentară pentru a lucra cu ei. E o idee bună. De exemplu, copilul meu s-a antrenat cu paraolimpicii în bazin, pe culoare vecine. Sînt niște oameni cu voință de fier, care se bucură de respectul din partea tuturor echipelor de copii și a părinților.

Școală noastră nu are rampe pentru copii pe scaune cu rotile. Este o clădire de pe vremurile lui Stalin, cu o scară foarte lungă la etajul doi și un unghi foarte abrupt. Iar atunci cînd vlăjganii de 10 ani, de înălțimea mea aleargă cu turma la micul dejun / prînz, măturînd totul din calea sa???

Cei de sus au turbat de tot? Nu înțeleg”.

De asemenea, unii părinți consideră că copiii lor vor fi pur și simplu persecutați.

„Da, trebuie să fim toleranți, și în unele situații este bine. Desigur, nu toți sînt pregătiți. În general, în mare parte copiii sînt niște creaturi dușmănoase și ticăloase, mai ales în colectiv. La fel ca și părinții, în majoritatea cazurilor persecuția este inevitabilă. Orbii, hipoacuzicii, cu Sindromul Down, copii de tot felul. Foarte bine. Sper că vor exista clase speciale. Nu-mi imaginez un program după care vor învăța și cei medaliați, și copiii cu retard mintal. Cum profesorul va explica materialul ca toată lumea să înțeleagă tema în 45 de minute?”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?