X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Candu o taxează pe Sandu: Ar fi bine să se informeze!

3 feb. 2017,, 14:51   Politică
11337 22

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, membru al PDM, vine cu o reacție la acuzațiile aduse de liderul PAS Maia Sandu, democraților.

Aceasta consideră că inițiativa legislativă lansată de PD cu privire la crearea sistemului tichetelor de masă deschide ușa pentru evaziuni fiscale. În context, Candu crede că „astfel de abordări manipulatoare trebuie taxate dur, mai ales cînd ascund intenții populiste care vin să blocheze un beneficiu pentru oameni”.

“După ce a încercat să blocheze Acordul cu FMI, în speranța că cetățenii vor rămîne fără pensii și salarii, și o criza socială i-ar deschide drumul spre putere, doamna Sandu recidivează. De această dată o supăra propunerea privind tichetele de masă, care pe lîngă beneficiile pe care le poate aduce în mod direct oamenilor, combate și fenomenul salariilor la plic, implicit, evaziunea fiscală. Să înțeleg că doamna Maia Sandu preferă salariul în plic?”, susține Candu.

Președintele Parlamentului, susține că prin această abordare, Maei Sandu dă de înțeles că are o poziție critică și față de autoritățile Franței, Italiei, Cehiei, României și altor state unde funcționează sistemul tichetelor de masă.

“Doamna Sandu a dorit să fie Prim Ministru, apoi Președinte, a lucrat la Banca Mondială, se așteaptă de la ea sa fie mai informată, să știe că acest sistem al tichetelor de masă funcționează de peste 60 de ani în Europa, cu succes și beneficii pentru cetățeni. Cred însă că e mai grav, în cazul declarației doamnei Sandu nu vorbim de neștiință, ci pur și simplu de niște minciuni conștient spuse prin care speră să blocheze o inițiativă care ar aduce beneficii cetățenilor.

Pot sa înțeleg criza de idei prin care trece, înțeleg și obsesia ei față de Partidul Democrat, dar nu înțeleg ce are împotriva cetățenilor? Un fel de politică la PAS?!”, a conchis Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?