Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

A fost stabilit numărul inofensiv de ore de muncă pe săptămînă

3 feb. 2017,, 23:00   Externe
5684 1

Savanţii australieni au determinat numărul orelor de muncă pe săptămînă maximal admisibil pentru menţinerea sănătăţii angajaţilor.

Studiul în cauză a fost publicat în revista Social Science & Medicine, despre acesta comunică succint Universitatea Naţională din Australia.

Pentru a duce un mod de viaţă sănătos, specialiştilor li s-a recomandat să lucreze cel mult 39 de ore pe săptămînă. Dacă această perioadă se mărește, atunci, după cum presupun experţii, faptul se poate solda cu dereglări ale stării psihice şi fizice a angajatului, deoarece omul nu-şi poate acorda atenţia cuvenită sieşi, în special, problemelor de alimentaţie şi igienă.

Savanţii au ajuns la aceste concluzii analizînd durata zilei de lucru a peste opt mii de australieni şi datele despre starea curentă a sănătăţii lor.

Specialiştii recomandă de a reduce perioada activităţii de muncă pentru aproximativ o treime dintre cetăţenii ţării în vîrstă de 24-65 de ani, care lucrează în medie peste 40 de ore pe săptămînă. Autorii au remarcat în mod separat solicitarea femeilor, majoritatea dintre care mai au şi griji casnice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?