X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Autoritățile moldovene, îngrijorate de situația din estul Ucrainei

3 feb. 2017,, 11:45   Politică
3549 3

Vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a reiterat, în numele Guvernului, susţinerea necondiţionată a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, notează NOI.md.

Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatîşin. Vicepremierul moldovean și-a exprimat „profunda îngrijorare” în legătură cu tensionarea din ultima perioadă a situaţiei din estul Ucrainei şi potenţialele ameninţări la adresa mediului de securitate. Bălan a vorbit despre necesitatea adoptării unor măsuri în vederea stabilizării situaţiei.

Oficialii au mai discutat despre mersul relațiilor moldo-ucrainene și evoluţiile în procesul de reglementare transnistreană. Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit instituirea controlului comun la frontiera de stat moldo-ucraineană pe segmentul central (transnistrean) al acesteia.

Menționăm că în această lună Pavel Filip va întreprinde o vizită oficială la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, Vladimir Groisman. Pe agenda discuțiilor se regăsește problema transnistreană, cea legată de conservarea ecosistemul rîului Nistru, dar și comerțul bilateral cu țara vecină. Vizita va avea loc pe 13 februarie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?