Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Guvernul Germaniei va aloca încă 10 mil. euro Moldovei

3 feb. 2017,, 09:15   Economie
3250 1

Guvernul Germaniei va majora de la 12 la 22 mil. euro alocările pentru proiectul "Aprovizionarea cu apă şi canalizare a raionului Cahul".

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud au relatat pentru INFOTAG că despre aceasta a anunţat reprezentantul Băncii Germane KfW, Michael Pucher, la prezentarea, la Cahul, a studiului de fezabilitate a proiectului.

Potrivit lui, în februarie, o misiune specială a KfW va prezenta evaluarea financiară finală, după care va fi semnat acordul de oferire a grantului.

Viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Anatol Usatîi, a declarat că pentru Moldova "susţinerea partenerilor de dezvoltare este deosebit de important, pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale populaţiei şi pentru a asigura accesul la apă potabilă şi la servicii de canalizare".

"Sîntem bucuroşi că am reuşit să atragem un astfel de partener ca KFW. Este o nouă experienţă şi o abordare complexă faţă de analiza situaţiei",a spus el.

Şeful reprezentanţei KfW la Chişinău, Serghei Guţu, a menţionat că "studiul de fezabilitate garantează realizarea proiectelor după parametrii optima şi faptul că locuitorii din sudul ţării vor fi asiguraţi cu apă într-un mod cît mai eficient".

Potrivit lui, lucrările de proiectare vor începe în anul viitor, conform planului stabilit, iar realizarea propriu-zisă a proiectului va începe la finele anului 2018.

INFOTAG precizează: În cadrul proiectului "Aprovizionarea cu apă şi canalizare în sudul Moldovei", serviciile de aprovizionare cu apă şi canalizare vor fi accesibile pentru alţi 50 mii de locuitori ai raionului. Proiectul prevede şi extinderea conductei de apă în cîteva localităţi din raionul Vulcăneşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?