Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Belarusul este interesat de creşterea comerţului exterior cu Moldova

3 feb. 2017,, 09:00   Economie
2641 1

Moldova şi Belarusul trebuie să întreprindă toate măsurile pentru a atinge indicii rulajului comercial de pînă la criză, care însumau 0 mil.

Despre aceasta a declarat, joi, reprezentantul Ambasadei Belarusului în Moldova, Vladimir Kozlovski, la forumul de afaceri moldo-bielorus, care s-a desfăşurat la Chişinău, în cadrul expoziţiei "Fabricat în Moldova".

Potrivit agenţiei INFOTAG, diplomatul a menţionat că în 2016 rulajul comercial între cele două ţări abia a depăşit 7 mil., ceea ce este doar 0,3% din comerţul exterior total al Belarusului, însă se atestă tendinţa de creştere a volumului de comerţ reciproc.

Şeful Direcţiei relaţii externe a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Mihai Bîlba, a spus că în cadrul negocierilor cu partea bielorusă a fost luată decizia de a începe pregătirile pentru participarea întreprinderilor moldoveneşti la expoziţia anuală "Primăvara în Gomel" şi de a desfăşura o campanie de informare în acest sens.

"Consumatorii bieloruşi vor lua cunoştinţă de producţia moldovenească, iar ulterior prezenţa Moldovei va putea fi extinsă şi la alte expoziţii în Belarus", susţine el.

În cadrul forumului, un reprezentant al Uzinei de reparaţie a vagoanelor din Belarus a anunţat că întreprinderea sa miercuri a început negocierile cu conducerea întreprinderii "Calea Ferată din Moldova" pentru a stabili o cooperare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?