Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Detalii noi în cazul reținerii avocatului Valerian Mînzat

2 feb. 2017,, 21:52   Societate
7478 0

Avocatul Valerian Mînzat a fost reținut astăzi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, avînd statut de bănuit într-un dosar de escrocherie, noteză NOI.md.

Potrivit serviciului de presă al CNA, acesta este bănuit că ar fi estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20 000 de euro pentru a-i soluţiona o problemă legată de urgentarea transferării soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova.

Judecătoria Buiucani din capitală , luase deja decizia de transferare a persoanei, condamnate în Federaţia Rusă, iar Ministerul Justiţiei, împreună cu instituţiile competente din Rusia, urmau să înceapă procedura de transfer. Condamnatul urma să își ispășească pedeapsa într-o închisoare din țară.

Potrivit CNA, soția bărbatului condamnat, a cerut sfatul avocatului, Valerian Mînzat, privind posibilitatea urgentării procedurii de transfer.

Chiar dacă nu avea această competenţă, avocatul i-ar fi promis clientei că poate să grăbească transferul, mai mult decît atît, a stabilit și termenul de o lună și jumătate, timp în care condamnatul urma să fie adus în țară.

Pentru serviciile sale, Mînzat ar fi pretins 20 000 de euro, care urma să îi primească în două tranșe: 10 000 de euro în avans şi 10 000 de euro după ce condamnatul va ajunge în Republica Moldova.

În pofida înţelegerii iniţiale, avocatul a obligat femeia să-i dea toţi banii, spunîndu-i că deja a soluţionat problema, iar soţul ei urmează să ajungă la Chişinău.

Cazul a fost documentat mai mult timp, perioadă în care ofiţerii CNA şi procurorii au monitorizat convorbirile telefonice dintre avocat şi client. Din interceptări reiese că avocatul nu a mai rezolvat cazul, iar femeia i-a cerut banii înapoi.

Astăzi, avocatul a fost reţinut în momentul în care a returnat o parte din banii primiţi.

Potrivit CNA, la această oră au loc mai multe percheziţii la oficiile avocatului, la domiciliu, dar şi în automobilele acestuia.

Valerian Mînzat, a declarat pentru Realitatea.md, că a fost reținut după ce o clientă căreia i-a acordat serviciile juridice s-a arătat nemulţumită de rezultatul final. Potrivit acestuia, există un contract încheiat, deține chiar și un bon de plată, iar acțiunile care au loc fac parte dintr-o procedură standard.

NOI.md reamintește că în 2015, avocatul Valerian Minzat, care și-a afișat nestingherit luxul în care trăiește, a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru că ar fi înscenat acum 7 ani un accident rutier.

Decizia a fost luată de judecătoria sectorului Rîșcani, acesta urmînd să fie încarcerat după ce se va pronunța cea de-a doua instanță.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?