X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Liberalii, certați pentru absențe regulate (VIDEO)

2 feb. 2017,, 13:45   Capitala
6020 4

Fracțiunea Partidului Liberal (PL) a fost supusă unei critici pentru întîrzierile și absențele regulate de la ședințele Consiliului municipal Chișinău (CMC).

În locul colegilor de partid a fost „pedepsit” șeful ÎS „Calea Ferată din Moldova”, care la începutul ședinței CMC de astăzi, 2 februarie, îi aștepta pe liberali în deplină singurătate, relatează NOI.md.

Consilierul liberal din fruntea ÎS „Calea Ferată din Moldova” a fost supus criticii după ce s-a arătat revoltat de tărăgănarea începerii ședinței Consiliul municipal, în cadrul căreia reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) au prezentat bilanțul activității pe anul trecut și au stabilit prioritățile pentru anul curent. Iurie Topală a întrerupt discursul președintele fracțiunii PSRM, Ion Ceban, numindu-l „mincinos” și „vinovat de faptul că Consiliul municipal nu poate să se convoace la ora stabilită”.

Ion Ceban i-a răspuns lui Topală într-o formă categorică că liberalii fac zarvă fără niciun motiv, iar acuzațiile la adresa socialiștilor sînt neîntemeiate. „Îndrăzniți să vorbiți în numele întregii fracțiuni, dar în afară de Dvs. nu văd pe nimeni dintre liberali. Ne acuzați de tărăgănarea începerii ședinței, pe cînd colegii Dvs. de partid întîrzie, absentează în mod regulat și ne fac să amînăm dezbaterea problemelor municipale importante”, a replicat Ion Ceban.

Ulterior socialistul a anunțat persoana vinovată de faptul că activitatea CMC este permanent blocată. „Aveți de la cine lua exemplu. Chirtoacă deseori încurcă garajul Primăriei cu locul său de muncă. În mod regulat își trimite asistenții să soluționeze problemele în locul lui, lipsind de la locul de muncă cîte 11 luni pe an. Consilierii liberali iau exemplu de la primarul lor. Atunci cînd ceilalți aleși locali adoptă hotărîri importante și elaborează strategii, liberalii fac zarvă și dau vina pe alții. La fel ca el, dvs. nu doriți să vă asumați responsabilitatea pentru propriile acțiuni”, a rezumat Ceban, adresîndu-se lui Topală.

Precizăm că, potrivit rezultatelor alegerilor locale din 14 iunie 2015, de cea mai mare reprezentanță în CMC se bucură socialiștii, care dispun de 19 mandate. Ei sînt urmați de liberali, care au 17 consilieri, și PPEM, cu 5 consilieri. Fracțiunea comuniștilor și celor fără de partid, precum și „Partidul Nostru” au cîte 3 consilieri, liberal-democrații – doi consilieri. Totodată, din CMC mai fac parte un reprezentant al Partidului Democrat și consilierul neafiliat Ion Ștefaniță.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?